Afacere inedita pe malul marii: cat castiga un maseur profesionist pentru un minut de relaxare oferit turistilor

Data publicarii: Marti 28 Iulie 2015, 18:31

Prin excelenta, marea inseamna multa leneveala la soare. Insa in 2015, altii ne ajuta sa lenevim cu folos. In statiuni au fost amenajate oaze de terapie cu foisoare unde cei veniti in concediu petrec minute sau chiar ore sub mainile pricepute ale maseurilor profesionisti. In alte locuri puteti face yoga sau chiar pilates in valuri.

In zona de nord a statiunii Mamaia turistii se pot bronza in largul marii, pe placa de surf in timp ce isi antreneaza muschii in pozitii de yoga sau pilates, sub atenta indrumare a unui instructor profesionist.

Diana Stejereanu antrenor yoga: "Efortul nu este foarte mare, doar provocarea in sine, dar e satisfactie sa vezi ca ai reusit sa participi la sedintele de yoga. Se lucreaza fiecare grupa de muschi." 70 de lei costa o ora de antrenament.    

In partea de sud a statiunii Vama Veche, cu un pat de masaj asezat la racoare, sub o umbreluta, un tanar ii ademeneste pe turisti la o sedinta la relaxare cu uleiuri aromate. O ora costa 50 de lei.

Turista: "E foarte bine, relaxant dupa o baie, soare, masajul, de ce nu?"

George, maseur: "Incercam sa le oferim turistilor moduri cat mai simple si naturale de a se relaxa. Uleiurile sunt cu diverse arome si mirosuri, insa ce e important este masajul in sine."

La cativa pasi distanta,  intr-un decor marin, desprins parca din albumele de fotografie, turistii sunt invitati sa se odihneasca in barcute pescaresti.

In mijlocul plajei, pe o masina de epoca, a fost amenajata o camera de tratament.

Modalitati de relaxare pe plaja exista pentru toate gusturile. De exemplu, exista si bicicleta statica, cu doua locuri, pe care poti sa te deconectezi si sa faci miscare in acelasi timp, gratis.

Pe Leh, un tanar polonez, l-am gasit pedaland dupa o sesiune de scuba-diving.

Leh, turist: "Ceva a ramas din legenda hippy a vamii de acum 50 de ani, ceva e tot aici, a ramas. E relaxant, e liniste si apoi seara poti sa petreci - sunt doua lucruri de care toata lumea are nevoie si aici le gasesti."

Si la Mamaia, tot mai multe plaje exclusiviste renunta in timpul zilei la muzica de club pentru a le oferi turistilor momente de respiro in foisoare pline de verdeata.

Aici, sedinta de masaj costa 100 lei. In zona exista si maseuri ambulanti care va rasfata direct pe sezlong. Costa un leu pe minut.

Statiunile de pe litoral au atins gradul de ocupare de 100%, care se va mentine pana la sfarsitul verii. In aceasta saptamana peste 250 de mii de oameni isi petrec vacanta la malul marii. Mamaia este rezervata deja pentru toata luna august, iar statiunile din sudul litoralului sunt si ele la capacitate maxima. Loc din plin puteti gasi inca pe plajele din Tuzla sau 23 August. Aici puteti avea parte de o vacanta la mare ceva mai aerisita. Va puteti caza la localnicii care au inceput sa aiba si ei succes in turism, dupa ce restul statiunilor s-au umplut pana la refuz. Pana acum aici poposeau din cand in cand turistii care cautau cu orice pret linistea si voiau sa aiba o plaja numai pentru ei.
 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 11°C
Constanta
Aer 11°C
Eforie
Aer 13°C
Costinesti
Aer 11°C
Neptun
Aer 11°C
Modifică setările cookies