Cat te costa cursurile de navigare pe mare. Conditiile pe care trebuie sa indeplinesti pentru a conduce un iaht sau un velier

Data publicarii: Duminica 02 August 2015, 08:21

Zborul pe mare cu catamaranul este senzatia verii la Mamaia! Cu un pic de curaj, echipament corespunzator si un instructor profesionist, turistii invata cum sa manevreze velele si sa faca echilibristica pe valuri. Cei mai ambitiosi iau cursuri de skipper, iar dupa cateva saptamani de antrenament pot iesi singuri in larg la bordul unui yaht sau al unui velier.

Cu panzele sus, in bataia vantului, acesti turisti invata tainele navigatiei pe mare. Cel care ii initiaza este Eric, un francez care a traversat cu catamaranul Canalul Manecii, intre Marea Britanie si Franta. Ambarcatiunea cu vele este rapida si foarte puternica, asa ca are nevoie de doua persoane pentru a fi manevrata.

Eric Defert, instructor: "Daca mergem impreuna o zi sau doua si inveti regulile sailingului, inveti cum sa conduci destul de repede barca."

O ora de curs costa 150 de lei si daca sunteti cu adevarat motivati, in doua zile puteti ajunge sa stapaniti catamaranul, sustine instructorul.

Cei care vor sa invete tainele navigatiei trebuie sa fie buni inotatori si sa nu aiba teama de mare. In larg, catamaranul atinge o viteza de peste 40 de km la ora, asa ca e destul de dificil sa manevrezi velele. Insa daca esti atent la indicatiile instructorului, te simti ca si cand ai fi stapanul marii.
 
Alma este obisnuita cu senzatiile tari, dupa ce a experimentat ski-jetul si kaitul.

Alma: "Este adrenalina nu este neaparat greu. Trebuie sa te tii foarte bine, pentru ca avem destul de multa viteza, dar nu este extrem de greu."


Lucian: "E minunat. Eu personal sunt un impatimit al sporturilor extreme. Acolo, in larg, fiind impotriva vantului sa nu mai stai sa gandesti totul este mecanic."

Pentru cei care vor sa devina asi in navigatie, exista cursurile de skipper. Acestea costa pana la 800 de euro, iar la final, dupa un examen, puteti sa va conduceti singuri prietenii intr-o aventura cu iahtul sau velierul.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 14°C
Constanta
Aer 14°C
Eforie
Aer 15°C
Costinesti
Aer 14°C
Neptun
Aer 14°C
Modifică setările cookies