Doua zile de vacanta in Mamaia te costa cat 7 zile in alta statiune. Care sunt preturile pe plaje si in cluburi

Data publicarii: Luni 13 Iulie 2015, 17:59

Comerciantii de pe litoral trag linie dupa cel mai aglomerat weekend. De vineri si pana duminica seara, peste 120.000 de turisti au ajuns la mare. S-au distrat si au cheltuit bani fara incetare, indiferent ca a fost zi sau noapte.

Potrivit autoritatilor, 150 de euro a fost bugetul mediu al unui turist in aceste zile.

La Mamaia, statiunea plajelor extravagante si a cluburilor de noapte cu pretentii, turistii nu s-au uitat la bani. De cum au ajuns la mare, au inceput sa consume si sa plateasca. Mai intai s-au cazat, iar aici preturile pornesc de la 100 de euro pe noapte, apoi au fugit imediat pe plaja unde au dat pe baldachine sau sezlonguri. Intre 20 lei pana la 50 de lei. La pranz, notele de plata la restaurante sunt de minim 100 de lei pentru doi oameni.

Iulian Nicu, ospatar: "Cheltuie 300-350 de lei pe zi de persoana. Sunt unii care consuma chiar si 2 persoane de 350."

Desigur, si pe plaja turistii consuma: un cocktail este in jur de 15 lei, asta ca sa nu vorbim de sampanie la frapiera direct langa sezlong, care costa 100 de lei.”

Tanar: "Cu cazare cu tot? 12 milioane de ieri de la ora 5 am cheltuit. 3 milioane camera, 250 motorina si restul 6-7 milioane pe distractie. Am mancat o data si acum dimineata, atat!"

Pe seara, cand incep petrecerile pe malul marii, turistii au pregatit un nou buget.

Turist: "Cat tine bugetul, atata platim. 1.000, 1.000 si ceva de euro.
Reporter: Si intr-o noapte cat cheltui?
Turist: De exemplu, acum pana dimineata cat se bea. 20-30 de milioane, dar suntem trei persoane. Merita orice pentru fete frumoase si distractie."


Turist: "30-40 de milioane o nota la masa. 2 sticle de vodka, 20 de milioane vineri seara, atat am platit noi.
Reporter: Da cineva banii astia?
Turist: Am dat noi, trebuia sa dam, nu?"


Nici rasaritul soarelui nu reprezinta pauza in care tinerii se duc la somn, ci startul unei noi zile de distractie la afterparty-uri, restaurant si plaja. Unele baruri practic au avut program non-stop. Cei care au petrecut pana dimineata au fost inlocuiti de cei care au reusit sa se culce mai devreme si sa se instaleze la plaja.

Iar in acest weekend plajele si cluburile din Mamaia au fost pline, cel mai aglomerat din acest sezon estival.

Paul Marin-administratorul unei plaje: "Anul trecut aveam incasari mai mici cu 20-30%, deci cresterea este de 30% anul asta."

Meniul turistilor de pe litoral: fructe de mare in Mamaia, hamsii si shaorma in sud

Cu sumele cheltuite in Mamaia, un turist familist venit in sudul litoralului cu sotia si copiii ar putea sa petreaca linistit o saptamana de vacanta. O spun chiar hotelierii, barmanii si administratorii de plaje care au aproximat ca un astfel de turist consuma de luni pana vineri 50 euro pe zi. In loc de platouri cu fructe de mare la terase, in sud sunt preferate hamsiile sau shaorma, iar cocktailurile sunt inlocuite cu berea la dozator.

Reporter: “Sa zicem pranzul la amiaza la ora doua.. Ce ati cumparat? Turist: Hamsii, o portie de cartofi prajiti, un carnacior.
Reporter: Cu totul cat a costat?
Turist: 26 de lei. E mult putin? Putin, putin."


Dar si aici a fost extrem de aglomerat, iar comerciantii au vandut toata marfa.

Vanzatoare terasa: "La noi se vinde cam tot. La shaorma 10 lei cea mica, 12 lei mare, hamsii 5 lei suta de grame."

Weekendul s-a incheiat bineinteles cu aglomeratie pe Autostrada Soarelui. Sutele de autoturisme au stat in blocaje chiar daca barierele de la Fetesti au fost ridicate, iar drumul pana acasa s-a parcurs si in 4 ore. 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 10°C
Constanta
Aer 10°C
Eforie
Aer 11°C
Costinesti
Aer 10°C
Neptun
Aer 10°C
Modifică setările cookies