Fura tot ce gaseste si se cazeaza in hoteluri de lux. Cum actioneaza un hot “specializat” pe plajele de pe litoral

Data publicarii: Marti 28 Iulie 2015, 17:48

Pe litoral, langa marea de turisti, mai da una in clocot: cea de hoti. Cu un tupeu incredibil, unii dintre ei au ajuns sa dea spargeri chiar cu oamenii in camera.

Fura orice: de la telefoane, bani, bijuterii... pana la papuci si rujuri. Ce nu stiti este ca si pe o plaja monitorizata de paznici, administratorul nu va raspunde pentru lucururile lasate nesupravegheate pe sezlong.

El este Robert Mocanu, un hot de meserie potrivit politistilor. Vara aceasta s-a mutat la Vama Veche intr-un hotel bun. A avut bani insa doar pentru o noapte de cazare. Cei pe care ii vedeti intinsi pe pat nu sunt ai lui, ci ai turistilor pe care i-a pradat.

Margareta Santion, victima: ''Deci cu tine in casa te fura. A mai furat la cineva televizoarele. Ei erau in bucatarie si hotii carau televizoarele."

Mandru de loviturile lui, Robert ii trimitea poze iubitei din Italia. Fotografiile sunt facute intr-una dintre cele mai bune pensiuni din Vama de unde l-au ridicat autoritatile. Dar individul este doar unul dintre infractorii veniti si ei pe litoral.



Subcomisar Carmen Serbanescu: "Se fura cel mai usor telefoane lasate nesupravegheate pe sezlonguri, din masini, laptopuri sau camere de luat vederi iar din camerele de hotel bani si bijuterii."

Politistii primesc sute de plangeri in fiecare zi de la oameni care au ramas fara bunuri. Lucrurile de valoare ar trebui lasate in seif. Daca nu exista unul in camera de hotel, gasiti sigur in orice receptie.

Daca stati la cort, rugati-va prietenii sa va pazeasca obiectele atunci cand intrati in apa. Acesti doi tineri au aflat chiar de la autoritati la ce pericole se expun.

Reporter: “Cum faceti cand mergeti in apa?
Turisti: Suntem atenti, foarte atenti. Le supraveghem de la distanta dar din apa.
Reporter: Deci va lasati pe prosop ?
Turisti:Toate bunurile personale."


Turistii care stau in corturi, la Vama Veche, sunt printre cei mai vulnerabili.

Nu lasati bunuri de valoare in masina, iar cand mergeti pe plaja nu lasati sezlongurile nesupravegheate. Pe nicio plaja de pe litoral, chiar si in zonele de lux, nu sunt atat de multi politisti, jandarmi sau agenti de paza.

Cele mai multe furturi se inregistreaza in statiunea Mamaia si in Vama Veche, de fapt si cele mai aglomerate zone in sezonul estival.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 12°C
Constanta
Aer 12°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 13°C
Neptun
Aer 13°C
Modifică setările cookies