Scaldatul strict interzis la mare, pentru a treia zi. Valurile sunt de cativa metri inaltime, iar vantul bate cu putere

Data publicarii: Luni 08 Iunie 2015, 13:11

Pentru a treia zi consecutiv, a fost arborat steagul rosu in statiunile de pe litoral, semn ca scaldatul este strict interzis. Cel mai mare pericol este in sud, unde plajele nu sunt supravegheate de salvamari. In acest weekend, doi barbati au pierit inecati, unul in Mangalia, celalalt in Jupiter.

La malul marii, vantul bate cu peste 30 de km la ora, iar valurile au cativa metri. In Mamaia, Eforie si Costinesti salvamarii au iesit pe plaje inca de la primele ore ale diminetii mai ales ca turistii ignora steagul rosu, arborat pe litoral inca de sambata.

In sudul litoralului insa, in Vama Veche, Jupiter, Neptun, Venus si Mangalia, turistii sunt pe cont propriu, pentru ca acolo primariile nu s-au grabit sa incheie contract cu salvatorii. Consecintele s-au vazut in weekendul care tocmai s-a incheiat, cand doi oameni au pierit inecati in valuri.

La Jupiter, un tanar de 26 de ani din Urziceni aflat la mare cu colegii de serviciu s-a aventurat în larg, iar curentii puternici l-au tras la fund. Iar la doar cateva ore, un alt barbat din Braila s-a inecat la Mangalia. Conform meteorologilor, vantul o sa mai scada in intensitate incepand de maine.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 13°C
Constanta
Aer 13°C
Eforie
Aer 15°C
Costinesti
Aer 14°C
Neptun
Aer 14°C
Modifică setările cookies