100.000 de turiști se bucură în continuare de vară, pe litoral, deși patronii și-au închis localurile

Data publicarii: Vineri 07 Septembrie 2018, 17:13

Chiar dacă este început de toamnă şi, cel puţin calendaristic, sezonul estival s-a încheiat, peste o sută de mii de turişti se mai bronzează încă pe nisipul fierbinte.

Vremea perfectă îi îndeamnă la prelungirea vacanţei, însă pentru cei mai mulţi sunt ultimele zile de relaxare la malul mării, pentru că de luni începe şcoala. În acelaşi timp, mulţi comercianţi şi-au închis deja tarabele, chiar dacă litoralul este încă plin de oameni. 

Suntem în prima săptămână de septembrie, dar la mare este încă vară, dacă ne gândim că miercuri mercurul a urcat până la 28 de grade Celsius, iar apa mării este mai caldă ca niciodată. Are 26 de grade Celsius.

Şi pentru prima dată în ultimii ani, hotelierii spun că avem pe litoral în acest sfârşit de săptămână cel puţin o sută de mii de turişti. Ofertele practicate acum la sfârșit de sezon au determinat românii să îşi mai ia câteva zile de vacanţă.

Dacă unii dintre hotelieri sau patroni de terase se bucură, alţii care aveau printre angajaţi elevi de liceu au fost nevoiţi să îşi închidă activitatea sezonieră, pentru că nu au mai avut cum să îşi primească turiştii! Aşa se face că aproape un sfert dintre localurile de la malul mării sunt închise din lipsă de personal sau funcţionează în regim de avarie, au 2-3 angajaţi care nu pot face faţă avalanşei de turişti.

 Săptămâna viitoare, meteorologii anunţă ploi, dar spre weekend vremea va deveni din nou frumoasă, iar temperaturile vor ajunge chiar la nivelul celor din luna august.  

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 13°C
Constanta
Aer 13°C
Eforie
Aer 13°C
Costinesti
Aer 13°C
Neptun
Aer 13°C
Modifică setările cookies