Bacsisuri de 50 de euro pentru ghizii care fac turul Constantei. Locurile incarcate de istorie ale vechii cetati Tomis

Data publicarii: Vineri 26 August 2016, 18:32

Pe langa statiuni exclusiviste sau locuri salbatice, coasta romaneasca a Marii Negre mai are surprize pentru turisti. Ei pot face un tur pe stradutele incarcate de istorie din centrul vechi al Constantei.

Zona este renumita pentru lacasurile de cult ale diferitelor etnii. Curiosii vor afla povesti interesante despre orasul de la mare.

 

Ghid: "Acesta este vechiul cartier grecesc si de aici incolo in urma cu 100 de ani era cartierul armean. Aici s-a filmat si un film SF cu Glen Close si William Dafoe."

 

 

In timpul liber Diana ofera voluntar tururi organizate prin centrul vechi al Constantei. Tanara este consilier juridic, dar dupa program pasiunea ei pentru arta si turism o aduce aproape in fiecare dupa-amiaza de vara in fata unui grup de turisti romani si straini. Le arata ceva mai mult decat obisnuitele locuri de distractie de pe litoralul nostru.  

 

Diana Slav, ghid voluntar: "Sunt incantati de toate povestile pe care nu le-ar fi descoperit singuri. Avem cladirile, ei isi dau seama ca avem povesti in spate si asteapta pe cineva care sa le arate si sa le spuna povestea din spate."

 

 

Claudette si Justin vin din Canada. Fac un tur in estul Europei si de cateva zile s-au cazat in Mamaia. Au gustat din distractia pe care o ofera statiunea, dar si-au rezervat o zi ca sa se plimbe prin Constanta.

 

Claudette: "Suntem cazati in Mamaia, acolo e foarte diferit de aici, aici aveti multa istorie, in timp ce acolo sunt multe baruri, cluburi si Marea Neagra."

 

Justin: "E un loc minunat, incarcat de istorie, cultura. E foarte placut!"

 

Un tur la pas prin centrul vechi al Constantei dureaza doua ore, timp in care turistii strabat 4,5 km. Locul de plecare este harta mozaic din parcul Fantasio. Printr-o simpla plimbare in "Vechiul Oras" pot descoperi Piata Ovidiu, vegheata de marele poet roman Ovidius, Muzeul de Istorie si Arheologie, Biserica Greco-Catolica, Moscheea "Carol I" sau "Geamia Regelui" si Edificiul Roman cu Mozaic. Dar si Catedrala Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, Farul Genovez de opt metri, construit in 1300. Si vestigiile vechii cetati Tomis merita de asemenea sa fie vizitate.

 

Turul este gratuit, dar daca plimbarea a fost pe placul turistilor se vede in bacsisul pe care il lasa ghidului.

 

 

Diana Slav, ghid voluntar: "Ideea de tips este deja stiuta pentru ca asta se da la sfarsit ca o multumire pentru timpul si povestile pe care le-am oferit eu catre ei."
Reporter: "Sunt darnici?"
Diana Slav: "Exista si turisti foarte darnici care sunt foarte multumiti."
Reporter: "Care este cel mai mare bacsis pe care l-ai primit?
"
Diana Slav: "Mmm, cred ca undeva la 50 de euro de la o singura persoana cam asa."

 

Si hotelurile ofera tururi ghidate, iar preturile variaza intre 50 si 100 de euro. Insa doar turistii strainii sunt cei care isi rezerva o zi din concediu pentru o astfel de activitate.

 

 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 13°C
Constanta
Aer 13°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 13°C
Neptun
Aer 14°C
Modifică setările cookies