"Inspectorul Vacanta" se intoarce. Scrieti-ne ce probleme ati intampinat in timpul sejurului, iar povestea voastra poate ajunge la Stirile ProTV

Data publicarii: Sambata 30 Iulie 2016, 15:12

Stirile Pro TV lanseaza pe 1 august 2016, in cadrul jurnalului de la ora 19:00, campania Inspectorul Vacanta, semnata de Andreea Brasovean si Raluca Manita, corespondente Stirile Pro TV.

Campania face o radiografie a turismului romanesc si prezinta investitii destepte si locuri frumos puse in valoare, dar mai ales nereguli, preturi mari si bataie de joc la adresa turistilor.

Daca ati intampinat probleme in timpul vacantei, ne puteti trimite imagini sau video, insotite de descriere, pe:
Facebook Stirile ProTV
Mail-ul redactiei Stirile ProTV
Site-ul Stirile ProTV

De la Gara de Nord, la Dunare, litoralul romanesc si pana la zona de munte, Andreea si Raluca au explorat si au vazut ce posibilitati ofera aceste zone, dar si care sunt cele mai mari nereguli gasite in fiecare.

"In calatoria pe care am inceput-o am intalnit bune si rele. Avem o tara frumoasa, dar am inteles ca asta nu e de ajuns. Degeaba ai Dunarea, daca lasi porturile sa se prapadeasca. Degeaba ai marea, daca turistii isi promit ca nu se mai intorc pe litoralul romanesc pentru ca au avut parte de servicii proaste, pentru ca au gasit mizerie si pentru ca cei care ar trebui sa se ocupe de confortul lor au fetele incruntate. Am intalnit oameni in Muntii Bucegi care mi-au spus 'Dumnezeu ne-a binecuvantat cu toate frumusetile astea, omul a blestemat cu ce a stricat', pentru ca in varf de munte este plin de gunoaie si cladiri in paragina, care eclipseaza 'Babele' si 'Sfinxul'. Dar, dincolo de nepasarea autoritatilor si a celor care presteaza servicii proaste, turistii pot avea pretentii si de la ei, sa lase in urma lor locuri curate, sa nu arunce pe jos ambalaje, sticle si chistoace de tigara si sa trateze fiecare loc in care ajung de parca ar fi propria sufragerie”, a declarat Andreea Brasovean.  

"Campania Inspectorul Vacanta a insemnat o calatorie sub acoperire. M-am simtit ca un turist, poate putin mai curios, care observa si pune intrebari. Am descoperit locuri frumoase, dar am gasit si zone cu care natura a fost darnica si omul avar. Fie ca sunt sau nu bani pentru investitii, destinatiile pe care le vizitam sunt pur si simplu o imagine in oglinda a celor care le administreaza. Am vizitat locuri de poveste in care s-au investit bani putini si am vizitat locuri de cosmar in care s-au investit sume colosale. Avem munti, dealuri, campii, lacuri si rauri, cascade, mare si nisip. Avem de toate! Avem peisaje incredibile, dar din pacate nu stim sa le pretuim si sa le promovam. Avem o tara minunata, trebuie doar sa o iubim putin mai mult.”, a completat Raluca Manita.

Telespectatorii vor vedea ce sanse are o familie care strange bani un an intreg sa petreaca o vacanta frumoasa in Romania, ce probleme intampina, de la transport pana la camerele gasite la destinatie, mancarea din restaurante si modalitatile de distractie, dar si ce posibilitati de relaxare exista in jurul Bucurestiului pentru a petrece o zi de relaxare.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 16°C
Constanta
Aer 16°C
Eforie
Aer 15°C
Costinesti
Aer 15°C
Neptun
Aer 15°C
Modifică setările cookies