Capcanele litoralului. In ce zone trebuie sa aveti grija cand intrati in apa

Data publicarii: Joi 14 August 2014, 19:30

Odata ajunsi la mare, nu va aruncati orbeste in valuri. Litoralul ascunde capcane care va pot pune viata in pericol. In mai toate statiunile, apa este plina de pietre ascutite, la mal, sau tevi dezafectate. Un turist din Austria s-a taiat grav la picior, in Navodari, si pe langa dureri s-a ales cu o amintire oribila.

Patrik, un turist din Viena, a avut ghinionul sa se taie intr-o bucata mare de tabla, atunci cand a intrat sa faca baie in zona Navodari. S-a ranit grav la glezna si a ajuns la spitalul din Constanta, unde a fost pansat si cusut. Ulterior a avut nevoie de cateva zile de ingrijiri medicale si in Austria.

"Sunt extrem de fericit ca nu mi-am pierdut piciorul. Concluzia: vacantele in Romania pot fi periculoase" - a scris Patrik pe un site de socializare.



Multe capcane pandesc si la Jupiter, Venus sau Mamaia. Curentii puternici pot aduce la mal inclusiv bolovani extrem de ascutiti. Pietrele sunt foarte aproape de mal, unele la vedere, altele oarecum ascunse in nisip. Sunt foarte alunecoase asa ca pot reprezenta oricand un pericol pentru turisti.

Prevazatori, unii parinti le-au cumparat copiiilor incaltaminte speciala, ca sa nu intre in mare desculti.

La Jupiter, intr-un golf linistit, o teava groasa, dezafectata, ameninta vacanta turistilor. O femeie marturiseste ca a avut parte de un incident chiar in prima zi de sejur.

"Duminica am intrat desculti, ca am zis ca la mare e nisip, si s-a taiat. E foarte periculos, sunt pietre mari, bolovani, tevi, e periculos pentru copii, se pot infecta", spune aceasta.



Administratorii plajei confirma ca in fiecare vara cel putin 10 persoane se ranesc in obstacolele din apa.

Georgel Soare, ingrijitorul plajei: "Tevile sunt foarte ascunse pentru ca sunt colmatate de iarba. Numai cand cineva se loveste, atunci se afla."

Reprezentantii Apelor Romane Dobrogea Litoral,  sustin ca iau masuri de fiecare data cand sunt sesizati. Austriacul nu se multumeste insa cu acest raspuns si intentioneaza sa ii dea in judecata pentru tot ce a patimit.

Dincolo de aceste incidente care pot da peste cap vacanta oricui, turistii care au venit in aceste zile la mare sunt extrem de fericit. Au parte de un weekend prelungit, pentru ca vineri este zi libera, asa ca distractia va tine 3 zile si 3 nopti. Vremea se anunta excelenta pentru tot acest sfarsit de saptamana iar apa marii va fi foarte calda, 27- 28 de grede Celsius. Nu e de mirare ca pe litoral sunt asteptati peste 250 de mii de turisti. Peste tot, prin toate statiunile vor fi organizate evenimente, iar administratorii plajelor promit un weekend incendiar, cu bai de spuma, sampanie si multa distractie.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 9°C
Constanta
Aer 9°C
Eforie
Aer 11°C
Costinesti
Aer 8°C
Neptun
Aer 8°C
Modifică setările cookies