Cat costa o bere pe litoral. Care sunt cele mai consumate bauturi de catre turistii din Mamaia

Data publicarii: Marti 11 August 2015, 18:44

Ce ar fi o vacanta pe litoral fara o bere rece intr-o zi torida sau, mai bine, un vin rose cu multa gheata? Si totusi, barmanii de la malul marii ne sfatuiesc sa ocolim alcoolul cu prea multe grade in zilele caniculare si sa ne reprofilam pe cocktailuri usoare, cu sucuri de fructe. Dupa lasarea intunericului este numai buna regina noptii: sampania.

Ana si Alexandra sunt doua tinere care adora sa stea la plaja. Le gasim pe un sezlong, neaparat cu o bautura langa ele.

Ana: "De obicei beau limonada. Daca vin dimineata, beau un frappe."

Alexandra va implini 18 ani peste cateva zile asa ca pana la petrecerea de majorat se rasfata, spune ea, cu bauturi fara alcool. Prefera limonada care, de altfel, este recomandata de barmani in zilele caniculare. Cu menta,  capsuni, castravete sau… simpla, este cea mai cautata bautura a sezonului. Costa intre 10 si 20 de lei.

Alexandra: "Acum beau o limonada de capsuni, desi nu este foarte insorit afara, este foarte cald si m-am gandit ca o limonada ar fi racoritoare."

Dupa pranz putem sa incercam ceva mai… tare. De pilda, un cocktail pe baza de prosecco, un vin spumant care, de altfel, se poate bea si separat. Cautat este si hugo, un amestec cu sirop de soc. Vedeta sezonului ramane spritz-ul: fie cel clasic, batranesc, jumatate apa minerala, jumatate vin, fie cel de club: aperol sau prosecco.

Alex, barman: "Un gust dulce amarui, este o combinatie cu foarte putin alcool si chiar este lejer. Numai buna de servit in zilele toride."

Dar de departe conduc in top berea si vinul rose. Sunt cautate si berile artizanale din fructe sau foarte slab alcoolizate, cu lamaie sau ghimbir, dar si cidru.

Turist: "Cam pe bere am mers concediul asta.
Reporter: Cate beri puteti sa beti intr-o zi torida?
Turist: Maxim 10"


Un pahar de bere draft poate costa intre 3 si 9 lei, in functie de loc, iar o sticla variaza intre 7 sau 15 lei, in functie de marca si de cantitate.

Alex, barman: "Cred ca este o moda sa fie ceva roz in pahar cu putina gheata, avem niste rose-uri foarte bune. Un blend intre doua tipuri de struguri si fiind light si slab alcoolizat intra foarte bine."

Pe seara barmanii ne indeamna sa uitam de reguli. Putem incepe seara cu shot-uri, sa o continuam cu vodka sau rom, si eventual sa ne bucuram simturile cu o sampanie. Spre dimineata scapa cine poate.
 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 11°C
Constanta
Aer 11°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 12°C
Neptun
Aer 12°C
Modifică setările cookies