Câți români și-au rezervat deja vacanța pentru vara anului 2020

Data publicarii: Luni 06 Ianuarie 2020, 13:07

De sărbători, românii au stat cu gândul la vacanța de vară. Mii de turiști și-au rezervat, în zilele libere de Crăciun și Revelion, sejururi pe litoralul românesc

Mii de turiști au profitat de zilele libere de Crăciun și de Revelion ca să-și rezerve vacanțe pentru vara anului 2020 la mare, pe litoralul românesc. Astfel, pe 25 și 26 decembrie, dar și pe 1 și 2 ianuarie, numărul rezervărilor zilnice de vacanțe la mare pe portalul Litoralulromanesc.ro a fost de două ori mai mare decât într-o zi obișnuită din luna decembrie, potrivit site-ului.

Tendința turiștilor români de a rezerva vacanța de vară la mare în zilele libere de Crăciun și Revelion a început cu câțiva ani în urmă și a căpătat amploare de la un an la altul. Astfel, pe 25 și 26 decembrie 2019 și pe 1 și 2 ianuarie 2020, mii de români și-au rezervat vacanțe pentru la vară în stațiunile autohtone de la Marea Neagră, profitând astfel și de reducerile early booking specifice acestei perioade, potrivit unui studiu al Litoralulromanesc.ro, agenția care trimite cei mai mulți turiști pe litoralul românesc, respectiv 180.000.

"Am constatat deja de câțiva ani că în zilele libere de Crăciun și Revelion, așa cum merg la cumpărături la mall, românii cumpără și vacanțe pentru vara următoare. Mulți români au o viață foarte trepidantă, context în care vacanțele devin foarte importante. A devenit deja un obicei pentru mulți ca în timpul uneia dintre vacanțe să și-o rezerve deja pe următoarea, pentru că vor să aibă confortul psihic dat de faptul că știu deja când și unde vor pleca în următorul sejur", a declarat Ionuț Nedea, directorul general al Litoralulromanesc.ro.

În această perioadă s-au cumpărat atât sejururi scumpe, cât și pachete ieftine. Turiștii care au achiziționat vacanțe de vară la mare în acest interval au beneficiat și de cel mai important val de reduceri din programul early booking, de până la 50%, care s-a încheiat la 31 decembrie. "Noi am prelungit acest prim val de reduceri până pe 3 ianuarie, ca să-l poată prinde și cei care au cumpărat vacanțe imediat după Revelion. Următorul val de discounturi, ceva mai mici decât primul, se încheie pe 31 ianuarie", a afirmat Ionuț Nedea.

Numărul românilor care își cumpără vacanțe la mare din anul anterior, pentru a beneficia de discounturi cât mai mari, a crescut în acest an cu 40% față de 2018, reiese din datele Litoralulromanesc.ro.

Litoralulromanesc.ro, deținut de compania Creative Eye SRL din Constanța, cu capital integral privat românesc, este cel mai mare vânzător de vacanțe în stațiunile autohone de la Marea Neagră, atât ca număr de turiști, cât și ca vânzări. Litoralulromanesc.ro a înregistrat anul trecut un volum de vânzări de 23 milioane de euro (la Ministerul Finanțelor este raportat doar comisionul de 13 milioane de lei, așa cum se întâmplă în cazul multor agenții de turism), iar prin intermediul agenției au ajuns anul trecut în stațiunile românești de la Marea Neagră peste 180.000 de turiști. Portalul promovează peste 300 de structuri de cazare în 13 stațiuni de pe litoralul românesc, de la unități de o stea până la cele de cinci stele.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 27°C
Constanta
Aer 27°C
Eforie
Aer 29°C
Costinesti
Aer 26°C
Neptun
Aer 26°C
Modifică setările cookies