Ceasul lui Nicolae Ceausescu, un colier de 90.000 de euro si picturi celebre, scoase la licitatie in Mamaia

Data publicarii: Luni 28 Iulie 2014, 10:42

Zeci de obiecte scumpe au fost scoase la licitatie, intr-un hotel de lux din Mamaia. Colectionarii puteau opta pentru ceasul pe care Nicolae Ceausecu l-a purtat pana in ultima clipa sau pentru haine si bijuterii din garderoba Elenei Ceausescu.

Colectia scoasa la licitatie a cuprins doua parti- una de dedicata luxului si una obiectelor marinaresti. De departe, cea mai scumpa piesa a fost un colier din aur masiv, estimat la aproape 90 de mii de euro, primit de sotia fostului presedinte grec, Konstantinos Karamanlis.

Alina Matei, comisar de licitatii: "Eu port colierul vedeta in aceasta seara, doar pentru cateva ore, sper ca va mai exista o femeie norocoasa in aceasta seara care va primi colierul. Te face sa te simti frumoasa si importanta in acelasi timp si cred ca si o anumita eleganta. "

Printre obiectele de valoare s-a numarat si un cadou extravagant, primit de Gheorghe Gheorghiu -Dej la implinirea a 50 de ani.

"Un obiect care nu trece neobservat, un colier pe care Gheorghe Gheorghiu Dej l-a primit la implinirea varstei de 50 de ani, 14 kg de argint masiv cu extrem de multe insemne ale abundentei epocii comuniste", explica Manuela Plapceanu, presedinta casei de licitatii.

A doua parte a apartinut unui sublocotenent britanic. Doua jurnale de bord, documente confidentiale, uniforme si piese de imbracaminte pastrate intr-o valiza de epoca au fost scoase la vanzare. Pretul de plecare pentru ele a fost de 250 de euro.

La licitatie, au mai fost vandute cateva picturi ce au ca tema marea, cu preturi intre 12 mii de euro si 16 mii de euro, dar si cateva piese de vestimentatie de la case de moda celebre, precum Chanel sau Louis Vuiton.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 15°C
Constanta
Aer 15°C
Eforie
Aer 12°C
Costinesti
Aer 15°C
Neptun
Aer 15°C
Modifică setările cookies