Competiție de înot pentru copii: „Am dat tare, fiindcă am văzut 3 meduze uriaşe şi o pisică de mare”

Data publicarii: Duminica 28 Iulie 2019, 10:30

Competiție a fost cuvântul de ordine, sâmbătă, pe o plajă de la malul mării. Zeci de copii și adolescenți s-au aliniat la start și s-au străduit să arate că sunt rezistenți când vine vorba de înot.

Fie că au ales curse lungi sau pe distanțe mai mici, toți au încercat să își depășească limitele. Evident, cu zâmbetul pe buze și în bătaia valurilor.

Entuziasmaţi, zeci de copii şi adolescenţi veniţi din toată ţara la malul mării s-au înscris în competiţie. Deşi mulţi dintre participanţi sunt pricepuţi la capitolul înot, emoţiile nu au lipsit.

Fată: „Am văzut două meduze, m-am speriat, dar mi-am revenit pe parcurs. Îmi place atmosfera de la mare, îmi place să vin cu colegii de la înot la mare şi am venit să mă distrez în primul rând."

Băiat: „Greu şi puţin dureros, dar durere de plăcere. E o provocare pentru mine şi pentru a mă menţine în formă."

Băiat: „A fost foarte bine mi-a plăcut m-am distrat. Am văzut 3 meduze uriaşe şi o pisică de mare, şi cam prea m-am speriat şi i-am dat foarte tare."

Evenimentul a ajuns la a noua ediţie şi, an de an, tot mai mulţi puști se arată interesaţi de concurs. La final, cel mai bun este răsplătit cu o medalie.

Răzvan Florea, organizatorul concursului: „Marea este extraordinar de bună, fără valuri, temperatura apei excelenta 25 de grade, aşadar nu le rămâne decât să aibă un challenge să concureze şi să iasă victorioşi din fiecare probă."

Unii şi-au arătat puterile la stand-up paddle, un sport nautic nou care câştigă însă teren.

Fată: „E super, e cea mai tare senzaţie. E un sport foarte special şi pare o atracţie pentru mine."

Băiat: „Nu e deloc o provocare că am mai participat la concursuri, o să fie ok. Distracţie, joacă, căzături."

Răzvan Marinescu, instructor copii: „Este non-agresiv articular, dezvoltă cam toate marile grupuri musculare ale corpului, iar un studio făcut de Federaţia Australiană de profil relevă şi faptul că este cel mai mare consumator energetic din lumea sportului."

Preţul unei şedinţe de antrenament porneşte de la 50 lei.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 12°C
Constanta
Aer 12°C
Eforie
Aer 12°C
Costinesti
Aer 12°C
Neptun
Aer 12°C
Modifică setările cookies