Copil de 4 ani, salvat în ultima clipă în piscina unui complex din Venus. Steag roșu pentru scăldat

Data publicarii: Duminica 01 Septembrie 2019, 19:56

Pe litoral, un copil de 4 ani a fost salvat în ultima clipă din piscina unui complex turistic. Fusese lăsat nesupravegheat și a căzut în bazin. 

Scos din apă de mai mulți turiști copilul a fost resuscitat și, la scurt timp, și-a revenit. În toate stațiunile, curenții puternici au ţinut în alertă echipajele de urgență. De la începutul weekendului, salvamarii au avut 30 de intervenții. În trei cazuri însă nu s-a mai putut face nimic pentru cei intrați în mare. 

Băieţelul de 4 ani se afla pe marginea bazinului şi, la un moment dat, a alunecat. Când a fost scos din piscină, era aproape leşinat. Medicul complexului din Venus, unde s-a petrecut incidentul, l-a resuscitat şi, la sosirea echipajelor de ambulanţă, era conştient. A fost dus la spital pentru a rămâne sub supravegherea medicilor.

Pe aproape întreg litoralul, salvamarii au arborat şi duminică steagul roşu, semn că este interzis scăldatul în mare chiar şi în apropierea ţărmului din cauza curenţilor extrem de puternici.

Alex Zderea, şef sector salvamar: "Este cam agitată acum la începutul lunii. Curenţii sunt foarte puternici, recomandăm să nu se intre în apă. Riscurile pentru copii sunt la mal, dacă intră în apă să-i tragă curentul, să-i ducă în larg."

În ultimele zile, marea a mai luat câteva vieţi: un bărbat de 32 de ani din Dâmboviţa a murit în dreptul staţiunii Olimp. A salvat doi copii de la înec, dar el nu a mai avut putere să revină la mal. Trupul său a fost găsit duminică de echipele de scafandri. 

Şi doi fraţi de 17 şi 18 ani s-au înecat la Mamaia. În ciuda pericolului, prea puţini ascultă de avertismentele salvamarilor.

Puţin după orele prânzului echipele de salvatori au intervenit şi pe o plajă din Constantța, unde un bărbat a fost adus la mal de valuri. El a fost preluat şi transportat  la spital.

Pe de altă parte, cu preţuri într-o uşoară scădere şi vremea perfectă pentru plajă, nu este de mirare că pe litoral sunt în concediu sau vacanță peste 160.000 de oameni. Staţiunile preferate au rămas Mamaia, Costineşti şi Eforie. 

A început şi programul "Litoralul pentru toţi" cu preţuri de la 50 la 140 de lei pe zi, iar biletele se pot cumpăra şi cu vouchere de vacanţă. 49 de hoteluri sunt înscrise în program.

Iar cei care şi-au terminat sejurul şi au plecat spre casă, au fost prinşi în aglomeraţia de pe Autostrada Soarelui. Cele multe ambuteiaje s-au produs până la Podul de la Cernavodă. Cinci maşini s-au tamponat în dreptul localităţii Făclia, iar una dintre ele a luat foc. 

Ocupanţii autoturismului au reuşit să iasă la timp, însă o femeie a avut nevoie de îngrijiri medicale, din cauza unui atac de panică. La locul accidentului au ajuns şi echipajele de pompieri care au stins flăcările. 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 12°C
Constanta
Aer 12°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 13°C
Neptun
Aer 13°C
Modifică setările cookies