Cum se distreaza la Mamaia tinerii pentru care salariul minim pe economie e buget pe o seara pentru bauturi

Data publicarii: Luni 28 Iulie 2014, 19:08

Sunt tineri, frumosi si vor sa se simta in centrul universului. Sunt pustii din generatia Y, care fac legea, cel putin in weekend, pe litoral.

Destinatia lor principala: statiunea Mamaia, mai precis, zona de nord. Spre deosebire de parintii lor, care se distrau prin discoteci pana pe la 1 - 2 noaptea, tinerii abia incep nebunia la acea ora. Stau sa prinda rasaritul, iar apoi bat plajele in lung si lat pentru afterparty-uri. De altfel, si patronii s-au adaptat cerintelor si le ofera pe tava tot ce vor.

Sa le cunostem pe Cristina si Ramona. Au 20 de ani si nu-si doresc decat sa petreaca si sa fie "miezul", de fiecare data. De platit, platesc parintii. "E bine, super distractie", spun ele.

Iar distractia nu are decat punct de start. Notiunile de "zi" si "noapte" sunt relative. Soare si muzica sa existe, ca de trupuri se ingrijesc. Orele amiezii le prind, de obicei, la bronzat activ.

La fel ca Ramona si Cristina, sunt zeci de mii de alti tineri care au ajuns, zilele acestea, pe litoral. Multi si-au dat intalnire direct pe plaja, sambata seara. Intre Venus si Saturn, cei mai cunoscuti DJ au mixat pe sufletul noii generatii. "Ne simtim bine, aici e betooon!!!", striga ei in cor.

Sambata, e noapte de club. Duminica dimineata nu pleaca nimeni acasa. Incep petrecerile pe plaja. Afterparty-urile, o moda ce a prins si la noi, in ultimii ani. Localurile exclusiviste din nordul statiunii Mamaia se intrec in oferte la rasarit de soare. "Am venit acum, la 3 dimineata. Am dormit pana acum si acum am venit. Mult mai frumoasa petrecerea, rasarit si de toate, muzica buna", afirma o tanara.

Energia vine din odihna. Nu va inchipuiti, insa, ca cineva merge acasa. Relaxarea la orizontala se face tot pe plaja. Sa ne intoarcem la Cristina si Ramona. Duminica seara le-a prins tot in club. "In seara asta m-am pregatit cu multa grija, avand in vedere ca este ziua prietenei mele, de nastere. Face 20 de anisori. Tinuta a fost una pregatita cu 2 saptamani inainte", povestesc ele.

Ca sunt lipsite de inhibitii se observa de la o posta. Tinutele "comode" sunt, de fapt, sumare. Un astfel de weekend, in care Cristinele, Ramonele si cei din generatia lor petrec aproape 48 de ore pe plaja inseamna un munte de bani pentru cei care investesc pe litoral. Se vede cel mai bine la Mamaia, unde localurile nu mai sunt asa de rasfirate ca discotecile de acum 15 ani. S-au creat adevarate oaze ale luxului, in jurul carora au rasarit, apoi, mini-cartiere.

Explicatia intregului fenomen o dau tinerii pentru care salariul minim pe economie e buget pe o seara pentru bauturi. "Toata lumea se distreaza si nu cheltui foarte multi bani. 10 milioane, ca e criza, stii cum e. In jur de 1.000 de lei, mai mult nu, frate, ca e criza", explica unul dintre ei.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 14°C
Constanta
Aer 14°C
Eforie
Aer 16°C
Costinesti
Aer 14°C
Neptun
Aer 14°C
Modifică setările cookies