"Frumoase, excelent, jos palaria! Daca as fi fost mai tanar... Acum 40 de ani, da acuma e prea tarziu", spune un turist.
Niciodata nu e, insa, prea tarziu sa te rasfeti cu un cocktail delicios la malul marii. In functie de buget, alegi locul in care sa il savurezi. Ionut este barman in sudul statiunii Mamaia si pentru ca stie cum sa combine gusturile, si-a format clienti fideli.
"O sa pregatim un cocktail non alcoolic, o sa folosesc grefe, ananas, curacao, la sfarsit apa tonica. Este un cocktail la inaltime, e racoritor si cam atat. Albastru ca cerul, sa zicem asa", spune Ionut.
Mergand spre centru, incep sa creasca si pretentiile. Patronii barurilor de pe plajele scumpe nu isi pot permite sa dea gres. Laurentiu este as in retete.
"In timpul zilei se consuma multe frapeuri, limonade, chestii frapate, chestii care sa-ti tina de sete", spune Laurentiu.
Calin, in schimb, stie secretul bauturilor de dimineata, extrem de solicitate de cei care dupa club ajung direct la soare.
"Ar trebui sa se simta un gust puternic de expresso, un afterteast votca normal, pentru ca contine 20 de mililitri de alcool, dar se poate servi linistiti dimineata, chiar dupa o mahmureala beton", spune Calin.
Ajungem in zona de nord a statiunii din Mamaia, unde pe langa o bautura fina, primesti si sfaturi pretioase.
"Sfatul meu esta ca ziua sa inceapa cu o bautura frutti, care sa contina foarte foarte multe fructe, care practic sa dea un but organismului. Dupa care se poate trece pe bauturi all day long, niste bauturi o idee mai slabe, care contin menta, care contin spumant. Pentru seara as recomanda un cocktail putin fructat, cu un continut alcolic mediu, ca sa zic asa si care sa jute la digestie", spune Alex.
Aici o sticla de bautura costa intre 400 si 800 de lei. Daca vreti sampanie fina, atunci nu ar strica sa stiti ca sase litri se vand si cu zece mii de euro.