De ce s-a făcut scrum clubul Bamboo din Mamaia. Temperaturile au ajuns la 1000 de grade

Data publicarii: Miercuri 14 August 2019, 17:04

14 persoane ar fi fost în clubul din Mamaia în momentul în care a izbucnit incendiul care a făcut scrum tot localul. 

Administratorul clubului recunoaşte că era vorba despre angajaţi care beneficiau de cazare pe perioada sezonului estival. Localul nu avea asigurare, iar experţii în incendiu spun că temperatura din interior a depăşit 1000 de grade. Până şi apa din piscină fierbea, susţin martorii. 

Experţi de la Inspectoratul pentru Situaţii de urgenţă şi poliţişti criminalişti încearcă să stabilească foarte clar ce s-a petrecut în noaptea în care clubul s-a făcut scrum. Specialiştii susţin că flăcările au mistuit atât de repede clubul din cauza materialelor inflamabile. 

Maior Mihai Georgescu, ISU Dobrogea: "În interior erau depozitate canapelele realizate din material combustibil şi cel mai probabil golurile perimetrale au cedat şi în acest fel a fost introdus mult oxigen în interior corelat cu cedarea acoperişului realizat dintr-o prelat,a în acest fel flăcările s-au extins cu repeziciune şi la celelalte încăperi adiacente clubului".

În paralel, administratorul clubului a ajuns miercuri în fata poliţiştilor. El a recunoscut că nu avea asigurare pentru local. În momentele dramatice de atunci, mai mulţi angajaţi au reuşit să se salveze la limită:

Reporter: "Cam câte persoane erau în interior?"

Radu Tarcan, administrator club: "Nu ştiu, 12-14 aproximativ. Erau doar oamenii cazaţi, angajaţii care au fost evacuaţi imediat în 3-4 minute. 

Reporter: "Ce tip de cazare?"

Radu Tarcan, administrator club: "Sunt nişte camere în regim propriu în care erau cazaţi angajaţii noştri, nu sunt închiriate sau altfel".

Reporter: "Era asigurat clubul?"

Radu Tarcan, administrator club: "Nu"

Adreeea Munteanu, ofiţer de presă IPJ Constanța: "În cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere prin incendiere".

Până la această oră, nimeni nu a reuşit să estimeze pagubele produse. 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 14°C
Constanta
Aer 14°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 14°C
Neptun
Aer 14°C
Modifică setările cookies