De la ce ar fi pornit incendiul din clubul Bamboo - Mamaia. Proprietarul spune că nu are asigurare

Data publicarii: Marti 13 August 2019, 18:27

Flăcări înspăimântătoare au făcut scrum clubul BAMBOO din Mamaia, unul dintre cele mai cunoscute de pe litoral. Zeci de pompieri au intervenit de urgenţă pentru că din cauza vântului, focul extrem de puternic ameninţa şi localurile din apropiere. 

Intervenţia a durat 4 ore, iar mai mulţi militari au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce s-au intoxicat cu fum. Clubul era închis luni noaptea, însă în clădire erau câţiva angajați, care au reuşit să scape după ce au sărit pe geam. Proprietarul a declarat marți, la audieri, că nu are asigurare.

Limbile uriaşe de foc s-au dezlănţuit puţin după miezul nopţii. În acele clipe, în clubul, care era închis, se aflau doar câţiva angajaţi însă nu era programat niciun eveniment.

Militarii veniţi cu zece autospeciale au început imediat o luptă contracronometru. Clădirea era din lemn, stuf şi plastic, aşadar din materiale care ard uşor. 

Vâlvătăile au fost atât de puternice, iar temperaturile generate de foc atât de mari, încât nimeni nu s-a putut apropia la o distanţă mai mică de 50 de metri.

După aproape patru ore, militarii au reuşit să localizeze incendiul.

Col. Daniel Popa comandant ISU Dobrogea: "În primă fază a venit echipajul alocat din Mamaia, ulterior au venit din oraş şi primele forţe. Când a ajuns primul echipaj, la faţa locului incendiul se manifesta cu violenţă în interior."

O anchetă este acum în plină desfăşurare.

Chiar dacă au trecut mai bine de 10 ore de la izbucnirea incendiului, pompierii încă sunt la faţa locului cu două autospeciale. După primele cercetări, anchetatorii bănuiesc că incendiul ar fi izbucnit din cauza unui aragaz nesupravegheat de către angajaţii care se aflau în local.

Potrivit pompierilor, clubul avea aviz de securitate, cel care se ia la realizarea proiectului, iar localul a fost verificat de inspectori înainte de 1 mai, dar şi acum în luna august. 

Şi poliţiştii încearcă să afle dacă nu cumva a fost vorba despre o reglare de conturi.

Patronii clubului Bamboo par urmăriţi de foc. În 2005, localul cu acelaşi nume, dar din Bucureşti a fost distrus de un incendiu violent, cu puţin înainte de sosirea primilor clienţi. Povestea s-a repetat în 2014, când flăcări uriaşe au înghiţit anexa clubului. 

În ianuarie 2017, de acelaşi local s-a ales praful. 44 de persoane au fost transportate atunci la spital după ce s-au intoxicat cu fum. Autorităţile anunţau imediat că Bamboo nu avea autorizaţie de securitate la incendiu, patronii fiind amendaţi de cinci ori pe parcursul a doi ani. Ipoteza unei mâini criminale a fost exclusă de fiecare dată. La începutul acestui an, procurorii au clasat dosarul de distrugere din culpă deschis după ultimul incident.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 13°C
Constanta
Aer 13°C
Eforie
Aer 15°C
Costinesti
Aer 14°C
Neptun
Aer 14°C
Modifică setările cookies