Evenimentele prin care Constanța arată că nu e ”doar o destinație de 3 luni”

Data publicarii: Vineri 09 August 2019, 20:05

Dacă sunteţi în vacanţă pe litoral, nu staţi doar la soare, ci daţi o fugă şi în zona veche a Constanței.

Faleza cazinoului este mai animată decât oricând. Seara, au loc concerte simfonice, spectacole de dans şi proiecţii de film. Şi plajele oraşului au fost refăcute şi au devenit adevărate oaze de relaxare.

Orchestra simfonică din Cluj s-a mutat pe faleza din Constanța şi în fiecare seară îi îmbie pe trecători la visare. Atmosfera este completată de o trupă de dansatori.

Unul dintre dansatori s-a simţit inspirat şi şi-a cerut iubita de soţie în timpul unui spectacol.

Turistă: ”E prima oară când venim la Cazino, pe faleză, foarte frumos. Am văzut aici concert în aer liber, frumos, am văzut frumoşii miri, impresionant."

De cum se lasă seara, zona din faţa cazinoului se transformă în cinema în aer liber. Rulează doar filme clasice, a căror coloană sonoră este completată perfect de sunetul valurilor care se izbesc de mal la doi paşi.

Constanța încearcă astfel să devină atrăgătoare tot timpul anului. Ceea ce se întâmplă acum în oraş face parte dintr-o strategie de transformare a urbei în destinaţie de vacanţă, la recomandarea experţilor Băncii Mondiale.

Adriana Teodoru, purtător de cuvânt Primăria Constanța: ”Constanța nu înseamnă doar o destinaţie timp de trei luni pe an. Înseamnă şi destinaţie de city break. Tocmai de aceea zona peninsulară a devenit principală zonă de atracţie."

Şi plajele oraşului extinse recent atrag tot mai mulţi turişti. Oamenii găsesc aici linişte, preţuri mai mici şi loc berechet să se bucure de soare şi mare.

Constanța va fi animată şi în extrasezon. Centrul vechi va deveni aproape weekend de weekend scenă pentru tot felul de evenimente culturale şi de divertisment. 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 9°C
Constanta
Aer 9°C
Eforie
Aer 11°C
Costinesti
Aer 8°C
Neptun
Aer 8°C
Modifică setările cookies