Gestul cu care o studentă din Italia a atras toate privirile la Vama Veche: ”Totul este minunat”

Data publicarii: Miercuri 01 Mai 2019, 20:16

Pentru generaţiile tinere, destinaţia obligatorie pentru Ziua Muncii rămâne Vama Veche. Acolo, zeci de mii de suflete trăiesc poveşti frumoase până la răsărit. 

Marți seară s-au auzit din toate colţurile staţiunii acorduri de chitară şi s-au aprins focuri de tabără. Ziua soarele a fost generos, iar apa rece a mării a fost cel mai bun remediu împotriva mahmurelii.

După luni de amorţeală, Vama s-a trezit brusc. Cei care n-au mai avut loc la barurile de pe faleză şi-au organizat propriile petreceri direct pe plajă. Nisipul s-a încălzit iute de la focurile de tabără, iar cântecele au acoperit sunetul valurilor.

S-au strâns laolaltă tineri, copii şi părinţi, gata să-şi împărtăşească amintirile legate de Vamă. Printre ei Ştefania şi Alex, care s-au cunoscut în urmă cu 7 ani chiar în acest loc şi spun că datorează Vămii norocul pe care l-au avut. 

Cristian are peste 220.000 de urmăritori pe canalul de Youtube şi a venit în Vamă să se alăture iubitorilor de chitară. 

Cristian Dascălu, Vlogger: "Toată lumea să cânte cu tine câteva ore din toţi plămânii, e o senzaţie unică în lume."

Lumina răsăritului i-a încălzit pe cei care n-au pus geană pe geană. Cea mai bună trezire a fost însă în mare. 

Dintr-un grup de studenţi din Italia, fetele au fost curajoase şi s-au avântat în marea rece. Julia: ”E frumos, vreme frumoasă, totul este minunat. Suntem din ţări diferite, sunt pentru prima dată în România, suntem studenţi prin bursa Erasmus."

Pe plajă, pricipalul subiect de discuţie a fost cum să rezişti încă o noapte fără somn. ”Somn - puţin câte puţin. Bere şi ceai, ca să te vindeci", explică doi tineri.

Zilele acestea, cei mai mulţi dintre turişti recunosc că Vama este tărâmul libertăţii, dar o libertate vândută scump de comercianţi.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 14°C
Constanta
Aer 14°C
Eforie
Aer 15°C
Costinesti
Aer 14°C
Neptun
Aer 14°C
Modifică setările cookies