Krapets, Bolata si Shabla. Trei plaje minunate si linistite aflate doar la cativa kilometri de Romania

Data publicarii: Luni 20 Iulie 2015, 17:27

Pe o astfel de vreme, tot omul viseaza la o mare doar a lui. Asadar, daca va place sa hoinariti cu rulota sau cortul si cautati plaje, fara aglomeratie, le gasiti la cativa kilometri de Romania.

Krapets, Bolata sau Shabla sunt locuri in care va puteti trage sufletul pe nisip auriu in golfuri ascunse printre stanci si liziere.

La 10 kilometri distanta de Vama Veche, la captul unei liziere pe un drum de pamant bine ascuns gasim plaja de la Krapets, un satuc bulgaresc. Intr-o liniste nefireasca marea se intinde imperturbabila. Turisti sunt putini, in general din Romania.

"Este un loc frumos nu este lume, e foarte mare plaja, foarte intinsa. Nu prea seamana cu nimic de la noi. E plaja foarte lata aici si lunga si foarte curate de la sine. Nu sunt alge, pietre sau scoici”, spune un turist.

De cand au descoperit ai nostri locul, pe plaja au aparut cateva umbrelute albe, un beach bar cochet cu muzica in surdina dar si un foisor de salvamar. Pentru pretentiosi, exista si doua hoteluri, cu piscina, iar cazarea in aceasta perioada  nu costa mai mult de 29 de euro pe noapte.

„Este evident ca romanilor le place. Le place ca natura este virgina, iar noi incercam sa pastram locul asta in aceeasi stare”, spune un proprietar de Beach Bar.

La cativa pasi de la Ezerets, poti vedea si tarmul romanesc, de la Vama Veche sau 2 Mai. Aici, turistii vin cu rulota sau cortul. Camparea este gratuita. Poate ca si mai frumos este insa in golful Bolata, aflat in directia Kavarna spre Cap Kaliacra. Locul a fost inclus de cunoscatori intr-un top al celor mai atragatoare cinci plaje din Europa.

Ascuns printre stanci, in mijlocul rezervatiei naturale, golful Bolata pastreaza inca un aer rustic. Plaja nu este foarte mare dar destul de incapatoare, apa nu este deloc adanca si are o culoare de un turcoaz superb.

„A fost asa doar o incercare. Era foarte aglomerat in sudul litoralului nostru si am zis sa incercam si aici am auzit ca sunt pustii si retrase si dragute, nu pot sa zic ca e altfel marea dar e chestia asta cu peisajul cu stanca”, povesteste o turista.

Ca sa ajungeti in aceste locuri tihnite, urmati drumul national. Pe parcurs, exista indicatoare cu numele localitatilor iar de acolo, urmati linia orizontului, catre mare.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 7°C
Constanta
Aer 7°C
Eforie
Aer 7°C
Costinesti
Aer 7°C
Neptun
Aer 7°C
Modifică setările cookies