Litoralul vazut prin ochii unui roman care lucreaza in strainatate si a decis sa-si faca vacanta aici pentru prima data

Data publicarii: Duminica 23 August 2015, 18:37

Dupa patru zile de furtuna si ploi la malul marii, soarele a strapuns patura de nori. Chiar daca dimineata ploua si ziua parea compromisa, in cateva ore cerul s-a limpezit, spre incantarea miilor de turisti care inca nu-si facusera bagajele sa plece. Cu totii au navalit pe plaja, sa mai prinda cateva ore de bronz.

Asa arata statiunea mamaia duminicai la orele pranzului, imediat ce ploaia s-a oprit. Turistii care au stat ascunsi prin camere patru zile, au iesit cu totii sa recupereze bronzul pierdut, chiar daca soarele s-a mai jucat de v-ati-ascunselea cu ei.

Apa este insa calda si are nu mai putin de 24 de grade, asa ca turistii nu au ratat o baie in mare. La iesire insa cele doar 20 - 22 de grade din aer nu se simteau tocmai bine de piele.

Turist: "E buna apa, e frig afara, cand iesim din apa e frig”

Razvan lucreaza in strainatate si a venit pentru prima data pe litoralul romanesc. Este dezamagit ca a prins vreme urata si nu mai vrea sa piarda nici un minut de soare. 

Turist: "O balaceala in mare si inapoi. Prima data cand vin la mare si chiar prost”

 Si administratorii de plaje s-au bucurat de vremea frumoasa. Ca sa-i atraga pe turisti, multi au redus preturile la sezlonguri chiar si la jumatate

 Iulian Chitan, administrator de plaja: "Daca saptamana trecuta a fost 30 de lei acum este 15 lei pana la sfarsitul sezonului.Turistii au fost cum au fost, au iesit si pe ploaie, dar acum cum au vazut o raza de soare au iesit ca furnicile."

 De luni vremea frumoasa va reveni pe litoral, asa ca cei care si-au facut rezervari in aceasta perioada se vor bucura de un sejur placut la malul marii.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 12°C
Constanta
Aer 12°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 13°C
Neptun
Aer 13°C
Modifică setările cookies