Mamaia, într-un top 10 al celor mai frumoase plaje din Europa. De ce este comparată cu Miami

Data publicarii: Marti 18 Iunie 2019, 18:41

În 2019, staţiunea Mamaia face concurenţă suratelor sale din Spania, Italia şi Grecia, fiind inclusă într-un top 10, cele mai frumoase plaje din Europa.

Chiar dacă Marea Neagră nu are culoarea Mediteranei, nisipul fin şi cluburile sunt cele mai evidente atuuri, apreciate de sute de mii de turişti străini care au votat. Asociaţia care realizează aceste clasamente, colaborează cu peste 5 milioane de europeni şi are parteneriate cu cele mai importante oficii de turism din  lume.

Staţiunea Mamaia a devenit vedetă pe European Best Destination, o platformă online cu cele mai frumoase plaje şi destinaţii de pe continent unde milioane de turişti văd fotografii şi află informaţii despre locurile pe care le pot vizita.

Cele mai apreciate sunt apoi promovate gratuit în întreaga lume. Anul acesta, pentru prima dată, staţiunea Mamaia este în topul plajelor pe care turiştii trebuie să le viziteze.

Plaja întinsă, nisipul fin şi o adâncime potrivită a apei ar fi cele mai evidente calităţi ale staţiunii Mamaia. Însă, cu siguranţă, Mamaia iese în evidenţă şi prin divertismentul pe care îl poate oferi, în special petrecerile incendiare din toiul nopţii organizate pe malul mării.

Cei mai mulţi oaspeţi străini au ales plajele curate şi atent aranjate din centrul şi nordul staţiunii. Unele dintre ele deţin şi râvnitul certificat Blue Flag.

Camelia Ţivichi, manager hotel: "Să descopere şi Europa că nu suntem o ţară de mâna a 3-a, este binevenit şi de încercat măcar, dacă nu au făcut-o până acum să vină şi să vadă."

Daniela Lupu - administrator plajă: "Majoritatea turiştilor, atât romani, cât şi străini îşi aleg destinaţiile de pe internet. Mamaia este o zonă în care există distracţie, există linişte pentru cei care vor sunt numeroase locuri în care poţi să iei masă. Plaja noastră, efectiv a României, este una foarte frumoasă, cred că lumea a început să o descopere, nisipul este foarte fin, apa este curată."

Platforma europeană de destinaţii turistice recomandă Mamaia ca o staţiune pentru tinerii dornici de distracţie şi o compară chiar cu Miami, la unele capitole, dar cu preţuri mult mai mici. 

Ștefan Necula, director agenţie turism: "Va însemna mai mulţi turişti străini, înseamnă mai multă vizibilitate, pentru litoralul nostru, pentru România, în acelaşi timp. Este comparată în acest articol cu Miami, cu plaja din Miami care este şi ea tot aşa poziţionată între mare şi lac. "

Beach barurile sunt recunoscute pentru petreceri.

Turist american: "Aveţi o vedere frumoasă, nisip fin şi da, e chiar frumos aici."

Turiştii străini au fost cei care au votat şi au adus Mamaia în topul destinaţiilor din acest an pentru că, paradoxal, nicio instituţie din România nu colaborează cu platformă care promovează cele mai frumoase locuri din Europa. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 9°C
Constanta
Aer 9°C
Eforie
Aer 11°C
Costinesti
Aer 8°C
Neptun
Aer 8°C
Modifică setările cookies