Muncitorii le-au făcut praf vacanța turiștilor din Năvodari. Șantier fix pe drumul spre plajă

Data publicarii: Vineri 14 Iunie 2019, 19:09

Turiștii care și-au ales camere la pensiunile dintre Mamaia Nord și Năvodari s-au trezit în plin șantier. În zonă se lucrează și accesul cu mașina este dificil, dacă nu chiar imposibil.

La fel de greu este și drumul până la plajă. Din această cauză, unii și-au anulat rezervările.

Aşa arată acum drumul dintre Mamaia Nord şi Năvodari: lucrări începute chiar în pragul vacanţei de vară, nori de praf, drumuri pline de şanţuri şi un zgomot permanent. Exact ce-şi doresc turiştii.

Odată ajunşi în acest cartier din zona Mamaia Nord, veţi fi întâmpinaţi de un drum care s-a transformat într-un şantier, chiar la începutul verii. Iar ca să ajungeţi la pensiunile din zonă, veţi fi nevoiţi să treceţi prin pietriş, nisip şi foarte mult praf.

Turiştii sunt îngroziţi şi nervoşi când ajung aici şi îşi dau seama că, în loc de un concediu liniştit, sunt obligaţi să îşi petreacă vacanţa prin praf şi zgomot.

Turist: "Nu este nici asfaltat deloc. Să vină cineva cu maşina, cum ajunge? Trebuie să ocolească, pe aici nu, niciun caz."

Turistă: "Este deranjant şantierul, mai ales că este la început de sezon, toată lumea se aşteaptă să fie liber, să poată trece cu maşina, să poată parca uşor. S-a ridicat foarte mult praf în spate."

Administratorii pensiunilor sunt disperaţi şi ei. Când văd şantierul, mulţi turişti renunţă la vacanţă. 

Manager pensiune: "Noi am informat toţi clienţii de ce se întâmplă, majoritatea au anulat. Au rugat să le trimit poze, au anulat şi cei care au rămas, probabil nu-şi pot închipui ce este aicea. Concediul pe care urmează să şi-l petreacă la noi. Este praf absolut peste tot, în cameră. Nici măcar nu putem să deschidem geamul şi închipuiţi-vă că lumea merge la plajă pe acest drum."

Cei care au avizat lucrările sunt reprezentanţii Primăriei Năvodari.

Florin Chelaru primar Năvodari: ”O să încercăm să grăbim toate lucrările legate de conductele de gaze, curent, de canalizare şi apă. În maximum 2-3 zile, eu sper. Este foarte adevărat că se suprapune cu sezonul estival, dar vreau să ştiţi că vom începe lucrările doar în locurile în care nu există turism la cel mai înalt nivel.

În zona Năvodari sunt deschise zeci de şantiere de construcţii şi multe lucrări vor continua pe toată perioada verii.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 11°C
Constanta
Aer 11°C
Eforie
Aer 12°C
Costinesti
Aer 12°C
Neptun
Aer 12°C
Modifică setările cookies