Nouă ţintă a românilor care vor mai mult de la o vacanţă și s-au săturat de Turcia și Bulgaria

Data publicarii: Marti 18 Iunie 2019, 18:59

Dacă plajele din Mamaia vi se par prea aglomerate, atunci vă propunem o vacanţă îndrăzneaţă, pe coasta Mexicului.

Deşi se află la peste 10.000 de km distanţă, Riviera Maya sună tot mai tentant pentru români. 

Turiştii care s-au săturat deja de all-inclusive în Turcia şi Bulgaria, vor să stea în hoteluri catalogate cu diamante, nu cu stele, iar asta reprezintă un alt nivel al răsfăţului. Ca să nu mai punem la socoteală faptul că pentru 10 dolari, nişte mariachi simpatici sunt dispuşi să îţi cânte ''Cielito lindo'', la orice oră din zi din noapte.

Peste 11.000 de români au călătorit anul trecut în Mexic, mai mulţi faţă de anul precedent. Creşterea se menţine şi anul acesta. Cei mai mulţi au ales să vină la plajă în Cancun şi pe Riviera Maya.

Cu plajele sale nesfârşite, nisipul fin, apa turcoaz şi palmieri semeţi, Riviera Mexicană este nouă ţintă a româniilor care vor mai mult de la o vacanţă. Este departe de ţara  şi mai greu de ajuns până la Cancun aşadar nu te amesteci cu toată lumea.

Un pachet de vacanţă în Mexic costa, la începutul sezonului adică în noiembrie, de la 1500 de euro de persoană din care cel mai mult înseamnă contravaloarea biletului de avion. În acest preţ veţi avea parte însă de servicii all inclusive la cel mai înalt nivel.

În ultimii ani însă, hotelierii mexicani se confruntă cu o invazie de alge care ameninţa peisajele paradisiace.

Dacă tot ajung în Mexic însă, românii aleg să viziteze şi alte locuri în afară de plajă. De obicei, pachetul lor de vacanţă include o vizită la situl arheologic aztec de la Teotihuacan sau la celebra piramida mayaşă de la Chichen Itza. Aflată la 2 ore de zbor de Cancun, şi capitala Mexico City se află pe itinerariul lor.

Se spune despre Mexico City că este un oraş periculos. Poate fi având în vedere câtă lume locuieşte aici: sunt nu mai puţin de 24 de milioane de locuitori în zona metropolitană.

Luis, ghid: "Oraşul în sine este la fel de periculos ca oricare alt oraş mare din lume. Dar pe de altă parte sunt foarte multe locuri pe care le poţi vizita în siguranţă. Spre, exemplu, această zonă de centru este foarte bine supravegheată."

Dincolo de plajele de vis şi de siturile încărcate de istorie, Mexicul atrage şi prin gastronomia diversă şi ospitalitatea localnicilor iar o degustare de tequilla este o experienţă care nu trebuie ratată.

Cluburile de noapte din Cancun, printre care şi cel mai mare loc de distracţie din lume, celebrul club Coco Bongo, freamătă de oameni în special după miezul nopţii, iar în restaurantele tradiţionale celebri mariachi încă fac legea, aşadar Mexicul are de oferit câte ceva pentru orice gust.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 12°C
Constanta
Aer 12°C
Eforie
Aer 13°C
Costinesti
Aer 12°C
Neptun
Aer 13°C
Modifică setările cookies