O noua statiune apare pe litoral, intre Mamaia si Navodari. De ce au invadat investitorii singura plaja salbatica din Nord

Data publicarii: Luni 18 Iulie 2016, 19:10

Ultimul taram salbatic din nordul litoralului romanesc a fost cucerit de investitorii privati care au ridicat in zona o noua statiune turistica, la doi pasi de plaja. Intre Mamaia si Navodari, se construieste intr-un ritm ametitor, astfel incat, intr-un an de zile, au aparut zeci de apartamente, pensiuni si case de vacanta.

Din pacate, nu a existat si o linie arhitecturala, iar asta lasa de dorit.

De-o parte si de alta a soselei care face legatura intre Mamaia si Navodari, pe o fasie de plaja lunga de 8 kilometri, au aparut blocuri, hoteluri, pensiuni si case de vacanta. Zona a cunoscut o dezvoltare fabuloasa in ultimul an, dupa ce drumul care face legatura dintre cele doua statiuni s-a extins la patru benzi, iar o alee pietonala a aparut de-a lungul coastei.

Cristi Boboruta, manager grup imobiliar: "Este principala atractie pe investitie in momentul de fata, pentru ca Mamaia este ultraaglomerata. Zona de plaja este putin virigina si perimetrul de promenada a fost extins pana la Navodari."

Daca anul trecut, terenurile se vindeau, in medie, cu 60 de euro metrul patrat, acum preturile au crescut si de 5 ori la cele cu deschidere frontala la mare. Chiar si asa, oriunde te uiti, dai peste muncitori si utilaje. Insa dezvoltarea locului vine la pachet cu strazi neasfaltate si lipsa unei gandiri arhitecturale.

Unii se bucura ca o noua statiune apare ca o alternativa, altii regreta salbatacia locului de acum cateva veri. 

 

Pensiunile au aparut primele. Sunt destinate turistilor familisti, fara prea multe pretentii. Apoi, vin blocurile de locuinte si, nu in ultimul rand, hotelurile mici, cochete.

La 200 de metri de plaja, un boutique hotel cochet, le ofera celor pretentiosi toate motivele sa nu plece din zona: restaurant, bar, zona de lounge si o piscina in aer liber.

Claudiu, proprietar boutique hote: "Incercam sa oferim turistilor aflati in vacanta tot ceea ce au nevoie, de la o oaza de relaxare, pana la intensitatea unei petreceri la piscina."

Avantajul acestei zone este ca tarifele pentru cazare sunt cu 20-30 la suta mai mici decat in Mamaia. Ca sa ajungeti aici, puteti cobora de pe Autostrada Soarelui in Ovidiu, dupa care traversati prin Lumina, pana la Navodari.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 7°C
Constanta
Aer 7°C
Eforie
Aer 8°C
Costinesti
Aer 7°C
Neptun
Aer 7°C
Modifică setările cookies