Paradă cu costumațiile de plajă în stațiunile de lux de pe litoral. "Dacă nu arăţi bine, nu mai ai nici un rost”

Data publicarii: Miercuri 15 August 2018, 18:50

150.000 de români sunt liberi ca păsările cerului la mare, la soare. Hotelurile şi pensiunile de pe litoral sunt ocupate în totalitate, iar pe plajă numărul turiştilor a concurat cu cel al firelor de nisip. 

Singurele mai aerisite sunt plajele cu pretenţii, unde cei prezenţi au făcut paradă în costume de baie cât mai colorate.

O puzderie de oameni a ocupat miercuri litoralul de la nord, la sud şi peste tot marea a părut din ce în ce mai mică pentru cei ce s-au avântat în valuri.

Şezlonguri au prins doar cei ce s-au trezit de dimineaţă, dar greu a fost să găseşti şi un petec liber pe nisip.

"Nu mai este ceea ce a fost. Este prea aglomerat", spune un turist. 

Potrivit reprezentanţilor din turism, pe litoral au fost miercuri peste 150.000 de turişti. 

"Mă simt cu soţia mea extraordinar, mai bine ca în orice ţară din Europa că am fost şi acolo amândoi, nu ne-a prea plăcut. Eu sunt patriot. Eu, soţia mea, ne place ţara", spune un pensionar. 

Singurile plaje unde nu s-a stat om lângă om au fost cele de lux. Aici, turiştii fac paradă cu costumaţia de plajă.

Din ţinutele fetelor nu lipsesc pelerinele din mătase, genţile de pai şi sandalele cât mai extravagante, iar costumul de baie trebuie neapărat să fie în culori aprinse.

"E important să fii sexy vara pe plajă pentru că doar aşa atragi toate privirile. Să ai un costum excentric care să te avantajeze. Important să fii cu totul de la cap la coadă, să fii o stea", spune Alexandra. 

"Trebuie să alegi costumul de baie exact să ţi se potrivească şi pe mărime şi să ţi se evidenţieze trăsăturile frumoase şi bineînţeles culoarea este foarte importantă. Trebuie să cuprinzi un bronz care să se completeze perfect cu costumul de baie", este de părere Livia. 

În trend sunt şi accesoriile făcute din scoici.

"Având în vedere că ne aflăm în plin sezon şi pe malul mării, bineînţeles că outfitul se completează şi cu accesorii de genul acesta", spune Andra. 

"Dacă nu arăţi bine, nu mai ai nici un rost. Nu mai poţi flirta, nu mai poţi vorbi cu ceilalţi oameni sau cu fetele", este de părere Emanuel. 

Pentru această categorie de turişti, la terase au apărut magazine unde se vând ţinute de plajă.

"Tendinţele sunt cât mai colorate, cât mai decoltate, cu talie înaltă. Oricum, ca să pui un costum frumos pe tine trebuie să ai nişte forme de invidiat. Se poartă foarte mult ponch-urile acelea transparente, de mătase, foarte mult cerceluşi din aceia mai mari", a precizat Alina Banita, administrator magazin. 

Un costum de baie pentru femei costă între 200 şi 450 de lei, iar pentru o pereche de pantaloni scurţi, bărbaţii dau între 150 şi 250 de lei.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 12°C
Constanta
Aer 12°C
Eforie
Aer 13°C
Costinesti
Aer 12°C
Neptun
Aer 12°C
Modifică setările cookies