Plaja sălbatică din România, cu nisip ireal de fin. Vacile localnicilor se plimbă în voie

Data publicarii: Marti 30 Iulie 2019, 19:44

În locul în care Dunărea se varsă în mare, plaja Sulina se dezvăluie ochilor cu nisipul ei ireal de fin. Este un colţ de lume încă sălbatic, aşa că nu vă miraţi dacă o să vedeţi vacile localnicilor cum se răcoresc fericite în valuri.

Plaja Sulina este situată în cel mai estic punct al României. Apele dulci ale Dunării le "îmbrăţişează" aici pe cele sărate ale marii, iar nisipul este incredibil de fin. 

Pentru că ne aflăm în rezervaţia biosfera Delta Dunării, construcţiile sunt interzise, iar peisajul este sălbatic. Pe limba de nisip, printre turiştii care fac plajă sau se joacă volei, se plimbă în tihnă vacile localnicilor.  

"Nu este aglomeraţia aia care este la mare, trebuie să-ţi placă oleacă sălbăticiunea, nu este chiar ca la mare, dar na, e frumos. Pentru prima dată ne place."

"E un pic mai sălbatic, e mai interesant. E mai liniştit, apă mai caldă, mai dulce. Interesant.”

"Este linişte, nu este muzică, nu e haos. Am venit să ne odihnim, să ne relaxăm şi de aia o alegem. Profităm să mâncăm peşte, se găteşte bine."

Ca să ajungeţi la Sulina, trebuie să plecaţi din Tulcea. Puteţi alege între cursele private pe apă - care costă, în medie 60 de lei - sau navele pentru pasageri pentru care o să daţi 48 de lei - dar o să faceţi şase ore.

Ionuț Călin, ghid turistic: "Plaja Sulina este cea mai nordică plajă de pe litoralul românesc, are cel mai fin nisip datorită aluviunilor aduse de Dunăre. Acestea sunt preluate de curenţii marini şi depuse pe plajă care înaintează în mare cu cinci opt metri pe an."

Dinspre Sulina spre plaja cu nisip fin nu sunt drumuri. În schimbul a 10 lei, găsiţi însă taximetrişti locali care se oferă să vă ducă până aproape de mal, ori puteţi alege să ajungeţi pe limbă de nisip cu microbuzul. În acest caz, biletul costă cinci lei.

Pe plajă există doar câteva beach-bar-uri şi o singură terasă.

După o zi de stat la soare, gazdele va invită la o plimbare cu barca pentru a admira apusul de pe mare în golful Musura. Cinci lei veţi plăti pentru o cursă de o oră, iar traseul trece plin locul în care Dunărea se varsă în mare. 

Noaptea, cazarea la pensiunile din zona costă 120 de lei, iar la hoteluri tariful este de 180 de lei.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 12°C
Constanta
Aer 12°C
Eforie
Aer 12°C
Costinesti
Aer 12°C
Neptun
Aer 12°C
Modifică setările cookies