Plaja spectaculoasa aflata la cativa pasi de Mamaia, pe care putini o cunosc. Are locuri libere langa mal si preturi mai mici

Data publicarii: Luni 11 Iulie 2016, 18:36

Daca ajungeti pe litoral si nu mai gasiti loc in celebra statiune "Mamaia", va puteti bronza la "Tataia". Este o plaja din Constanta, cunoscuta mai mult de localnici, care a "intinerit" dupa ce a fost latita cu bani europeni.

In total, turistii isi pot intinde prosopul pe 20 de hectare noi de nisip. Plaja din Constanta s-a transformat spectaculos dupa ce a fost largita cu fonduri europene. Daca vara trecuta apele marii ajungeau, in unele locuri, pana aproape de tarm, acum valurile se sparg undeva in departare.

Si partea buna este ca noua plaja nu a fost invadata de sezlonguri, asa ca daca veniti aici gasiti loc aproape de malul marii. Un alt avantaj: se afla la mica distanta de Mamaia, faceti doar cateva minute, cu masina sau autobuzul.

Unii turisti au dat Mamaia pe Constanta, dupa o zi de plaja. Au fost invinsi de aglomeratie si de vacarmul din statiune. Pana cand au auzit de plaja Tataia.

Turist: "Ieri am descoperit locul si mai venim, super, nu e asa aglomerat, in Mamaia e aglomerat acolo, prima zi am fost acolo, faimoasa Mamaia, dar nu ne place acolo"

Turist: "Nu am ramas in Mamaia pentru ca mi s-a parut mai aglomerat, nu am unde sa ma desfasor cu copilul, aici apa e mai limpede."

Turist: "Bani sa ai sa te distrezi, vezi fete frumoase, aici pe plaja la  Tataia. Va asteptam si pe voi la mare"

Aceeasi decizie au luat-o si doua tinere din Republica Moldova venite la mare intr-o vacanta de 10 zile. Vor liniste, asa ca au decis sa isi petreaca timpul pe plajele largite din Constanta care si-au pastrat numele populare de dinainte de 1989: Tataia, 3 Papuci si Modern.

Turisti: "Ne distram, ne bronzam. E liniste, nu e atat de aglomerat, imi place foarte mult aici. E foarte curata apa, e cald. Am sentiment de bucurie, de liniste, parca cand vin pe mare uit de toate problemele, de viata de zi cu zi."

Pe o alta plaja din Constanta, gasim cateva beach baruri cochete care ne intampina cu mesaje vesele, ce ne amintesc ca viata este mult mai frumoasa la malul marii.

Razvan Ardelean, reprezentant beach bar: "Plaja este noua, reabilitata, avem conditii foarte bune, sunt locuri pentru toata lumea. Este o plaja larga, curata, avem loc de joaca pentru copii, terasa. Nu doar in Mamaia se poate face plaja."

Si cand vine vorba de preturi, Constanta invinge Mamaia. Un sezlong se inchiriaza cu 15 lei pe zi, iar bautura este cu cel putin 20 la suta mai ieftina decat in statiune.

Indiferent daca ajungeti pe litoral in weekend sau in cursul saptamanii, veti gasi intotdeauna pe plajele din Constanta un loc liber unde sa va puneti cearsaful sau sezlongul. In plus, malul marii nu este ocupat de sezlonguri.

Si asta pentru ca aici, administratorii de plaja respecta legea si nu pun sezlonguri pe noua plaja latita cu fonduri europene. 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 14°C
Constanta
Aer 14°C
Eforie
Aer 12°C
Costinesti
Aer 15°C
Neptun
Aer 16°C
Modifică setările cookies