Preotul care a strâns bani pentru ca 70 de copii sărmani să vadă prima dată marea

Data publicarii: Vineri 30 August 2019, 18:09

70 de copii din familii modeste din judeţul Dâmboviţa se bucură, în aceste zile, de împlinirea unui vis: au văzut pentru prima dată marea.

Un preot, ajutat de oameni cu suflet mare, a reuşit să îi ducă într-o vacanţă la Costineşti. Copiii, cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani, sunt încântaţi că s-au jucat în valuri şi s-au relaxat pentru prima dată pe ţărmul mării.

Copiii veniţi din comunele Pucioasa şi Glodeni, din judeţul Dâmboviţa, fac parte şi dintr-un ansamblu de dansuri populare şi s-au bucurat de o repetiţie la malul mării. Pentru cei mai mulţi dintre ei, întâlnirea cu Marea Neagră reprezenta până acum un vis greu de atins.

Denisa este o fetiţă abandonată la naştere, care va împlini peste o săptămână 11 ani. Emoţia primei întâlniri cu valurile a fost greu de exprimat în cuvinte. A fost cadoul pe care abia dacă îndrăznea să spere că îl va primi de ziua ei.

Denisa: ”Eu nu am mai fost niciodată la mare, e prima oară când vin aici şi este foarte frumos. Păcat că mâine trebuie să plecăm şi ne-am distrat foarte mult. Eram fericită, nu aveam cuvinte când am văzut-o, eram foarte încântată.

Valentin: ”Mă simt extraordinar! E pentru prima oară la mare. E foarte frumos şi sper ca la anul să fie tot la fel. Vreau să mulţumesc părintelui Viorel, că nu am ştiut că mă aduce. A fost o foarte mare surpriză şi pentru domnul profesor de dansuri şi pentru toţi copiii.

Copiii au fost cazaţi la un hotel din Costineşti. Iar patronii, impresionaţi de întreaga poveste,  le-au oferit, atât la cazare, cât şi la masă, reduceri importante. De altfel, tot cu ajutorul unor oameni cu suflet mare care au făcut donaţii, părintele

Părintele Valeriu Gheorghe: ”Mulţi dintre ei sunt din păcate din familii defavorizate, mă bucur enorm de mult că am reuşit să-i aducem să vadă marea. Ei merită tot efortul nostru. Împreună cu oameni de bine am reuşit să facem această bucurie.

Părintele construiește prin asociaţia lui un aşezământ social la Glodeni, în Dâmboviţa. Cantina deja funcţionează şi pregăteşte zilnic mâncare pentru 80 de nevoiaşi din localitate. Iar dacă vor exista fonduri, un centru asemnator va fi construit, în anii următori, şi la Pucioasa.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 13°C
Constanta
Aer 13°C
Eforie
Aer 13°C
Costinesti
Aer 13°C
Neptun
Aer 13°C
Modifică setările cookies