Prețuri mai mici pe litoral. O săptămână costă cât un weekend în plin sezon estival

Data publicarii: Vineri 31 August 2018, 17:05

Primul weekend de toamnă vine cu vreme caniculară la mare, iar pe litoral vor fi, în aceste zile, aproape 200.000 de turişti.  Preţurile au scăzut simţitor, aşa că în această perioadă un sejur de 6 nopţi costă cât un weekend în plin sezon estival.

Cele mai căutate staţiuni sunt Eforie, Costineşti şi Mamaia.

Pentru că vremea este în continuare frumoasă şi va fi aşa, spun meteorologii, până la sfârşitul lunii septembrie, la mare este în continuare o atmosferă de petrecere. Plajele sunt pline ochi de turişti, iar la recepţiile hotelurilor mulţi aşteaptă să se cazeze. Sâmbătă se anunţă 31 de grade Celsius, iar apa mării este mai caldă ca niciodată: 28 de grade.

Cea mai aglomerată staţiune se anunţă şi în acest sfârşit de săptămâna Eforie. În sudul litoralului, un sejur de 6 nopţi, cu mic dejun inclus, costă 800 de lei de persoană, iar în Mamaia ajunge la 1400 de lei la un hotel de 3 stele. Camere libere mai sunt la 4 sau 5 stele.

Hotelierii şi patronii de restaurante se laudă cu un grad de ocupare aproape de cel din plin sezon. Sunt câţiva ani, spun ei, de când pe litoral nu a mai fost aşa la început de toamnă.

Laurenţiu, manager terasă: "Sincer să fiu, nu ne-am aşteptat să fie aşa de aglomerat. Acum, pe plajă ca să găseşti un şezlong, trebuie să te chinui mult.''

Răzvan Dobre, manager hotel: "Hotelul este ocupat şi în acest weekend sută la sută şi chiar şi săptămâna viitoare avem rezervări pentru aproape tot hotelul.''

Şi turiştii sunt mulţumiţi. Preţurile sunt mai mici şi e ceva mai multă linişte. Pentru şase nopţi, cu 800 de lei, găsiţi locuri de cazare în sud, iar cu 1400 în nordul litoralului.

În aceste zile, sunt aşteptaţi, la mare, peste 200.000 de turişti.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 14°C
Constanta
Aer 14°C
Eforie
Aer 12°C
Costinesti
Aer 14°C
Neptun
Aer 14°C
Modifică setările cookies