Radu Mazare a fost incoronat ca Ramses al Doilea de un harem format din tinere frumoase. Pe scena au fost lei, serpi si crocodili

Data publicarii: Duminica 31 August 2014, 08:45

O parte din istoria Egiptului antic a prins viata in Mamaia sub forma unui spectacol impresionant, care a inchis sezonul estival. Ramses al Doilea, interpretat de Radu Mazare, a fost incoronat in prezenta unui harem format din tinere splendide.

Si, exact ca la curtea faraonului, unde procesul se facea cu mare pompa, pe scena au stat impunatori si lei, serpi uriasi si un crocodil. Ultimul carnaval din statiune - pentru care s-a muncit saptamani in sir - a adus in fata publicului si peste 80 de artisti si dansatoare. Ramses al Doilea, cunoscut drept cel mai longeviv conducator al Egiptului, si-a facut aparitia pe scena iesind dintr-un sacrofag. Haremul l-a inconjurat imediat. Pentru primarul Radu Mazare n-a fost greu deloc sa intre in rolul faraonului: "Eu, Ramses al Doilea, fiul tatalui meu, Set cel din-ntai, cu voia zeilor, astazi am fost uns, conducator si faraon al vostru..."

Sub privirile... lui Ramses al doilea, care studia cu atentie totul, patru lei, trei camile, doi serpi uriasi si un crocodil au intrat apoi in scena. Povestea antica si-a urmat cursul, iar, dupa incoronare, marele preot, interpretat de Cabral, l-a avertizat pe faraon. La fel si astrologul, jucat de Raducu - fiul primarului.

In fata unui astfel de spectacol, turistii au fost fascinati: "A fost foarte frumos... Extraordinar... Cred ca cel frumos spectacol din sezonul estival..."

"Cel mai mult lupta soldatilor, animalele care au fost o surpriza... Frumos!"

"E deosebit. E prima data cand venim aici, suntem din Brasov si este senzational."

Vara viitoare, turistii vor avea parte de noi surprize. Costumatiile folosite pana acum la parade vor fi la dispozitia celor care isi doresc sa intre - pentru cateva minute - in rolul unuia dintre personaje. De asemenea, e in plan amenajarea unui parc de distractii, unde for fi "parcate" carele alegorice.
 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 9°C
Constanta
Aer 9°C
Eforie
Aer 11°C
Costinesti
Aer 9°C
Neptun
Aer 9°C
Modifică setările cookies