Reacția unui copil care ajunge într-o navă de luptă. ”Nu mai pot să ies de aici niciodată”

Data publicarii: Duminica 11 August 2019, 18:46

Zeul Neptun, protectorul marinarilor de pe oceanele și mările lumii, a poposit duminică pe faleza Dunării din Galați. L-au însoțit trei nave de luptă pe care au avut ocazia să urce toți trecătorii curioși să vadă cum arată în realitate aceste ambarcațiuni.

Reporter: E interesant? 

Copil: Da. 

Reporter: Şi de ce eşti îmbrăcat în marinar astăzi? Ori vrei să te faci şi tu? 

Copil: Da, vreau!

Reporter: De ce? 

Copil: Pentru că-mi place.

 

Următoarea oprire a fost în cabina comandantului, unde se afla creierul întregii operaţiuni de luptă împotriva inamicului.

 

Copil: "Vasul ăsta este atât de frumos încât nu mai pot să ies de-aicea niciodată. O să mă fac marinar. Sunt convins."

 

Oamenii care au urcat pe nave, le-au descoperit cu bucurie.

 

Pe faleza Dunării şi-a făcut apariţia, la un moment dat, şi Zeul Neptun, cel care a trecut în revista navele şi tehnica militară.

 

Zeul Neptun: "Nave cu armament, nave adevărate de luptă, piraţi adevăraţi şi un zeu care a fost întotdeauna - şi din trecut, şi acum - alături de marina militară."


Contraamiral Cornel Rogozan, comandantul Flotilei Fluviale: "Nave de tip monitor, vedeta blindată şi vedeta dragoare. Suntem în preambulul zilei marinei şi toate aceste manifestări sunt dedicate acestei zile. Sfânta Maria, ocrotitoarea Marinei Romane, să ne ocrotească pe toţi. Bun cart înainte!"

 

Următoarea prezentare a navelor va avea loc joi, de Ziua Marinei. Apoi, marinarii se vor pregăti luna viitoare pentru un amplu exerciţiu în cooperare cu forţele navale ucrainene.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 22°C
Constanta
Aer 22°C
Eforie
Aer 20°C
Costinesti
Aer 22°C
Neptun
Aer 22°C
Modifică setările cookies