Regata Marii Negre. Mesajul transmis de Vladimir Putin pentru cei care participa la aceasta cursa

Data publicarii: Sambata 24 Mai 2014, 11:56

Pe litoral, toata lumea este invitata in acest weekend la un show deosebit - Regata Marii Negre. O parte dintre navele care au intrat in cursa au ajuns deja in Portul Constanta, iar Adornate - singurul velier civil romanesc din concurs - a obtinut si o victorie. A trecut primul de linia de sosire. Pe ruta Soci-Constanta, echipajele au demonstrat insa ca se pricep nu doar sa navigheze, ci si la distractie.

Spre deosebire de colegii lor, marinarii de pe navele scoala rusesti, dar si cei de pe bricul Mircea, - militari in devenire -, au fost mai… rezervati, dar nu au lipsit de la nicio parada si au purtat uniformele de sarbatoare. 

In parada echipajelor s-au "prins" si localnicii care au vrut sa-i impresioneze pe marinari cu dansuri si costume deosebite.

La Soci, la festivitatea de premiere a celor care au ocupat primele locuri in cursa cu plecare din Varna, participantii la regata Marii Negre au avut parte de o vizita neasteptata: a presedintelui rus, Vladimir Putin.

Vladimir Putin, presedintele Rusiei: "Vreau sa va urez sa terminati cat mai bine aceasta Regata, la Constanta. Vreau sa va urez tuturor succes si sa stiti ca sunteti oricand bineveniti in Federatia Rusa. Succes! Si va multumim ca sunteti aici!"

Pe aceeasi scena, a urcat si echipajul navei Adornate, singurul velier civil romanesc care participa la Regata.

Cea de-a doua cursa a Regatei, inceputa vineri la Soci, se va incheia sambata, la Constanta, cu o festivitate de premiere. Si aici, echipajele inscrise in concurs vor oferi spectacole impresionante pe uscat.

Dupa ceremonia de premiere, la ora 13 se va da startul manifestarilor de pe uscat din portul Cosntanta, din cadrul Regatei.  La chei vor trage unele dintre cele mai mari veliere din lume, printre care si velierul care a reprezentat Romania in cursa, Adorante.

Navele ancorate vor putea fi vizitate sambata, dupa ora 14, pana seara la ora 20. Doua autobuze supra-etajate ii vor putea duce pe cei interesati din oras in port. Seara, sunt programate concerte, iar duminica va avea loc o parada a echipajelor pe strazile orasului.

Tot sambata, este asteptat sa ajunga la regata si presedintele Traian Basescu, care va participa la ceremonia de decorare a pavilionului bricului Mircea cu Ordinul „Virtutea Maritima", in grad de Ofiter, cu insemn de pace.
 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 11°C
Constanta
Aer 11°C
Eforie
Aer 12°C
Costinesti
Aer 11°C
Neptun
Aer 11°C
Modifică setările cookies