Romanii se antreneaza pentru regata de la Constanta: spectacolul impresionant al navelor cu panza va avea loc anul viitor

Data publicarii: Joi 05 Septembrie 2013, 20:16

Anul viitor, turistii se vor bucura de un spectacol impresionant al navelor mari cu panze care se vor intrece pe Marea Neagra. Ambarcatiuni din toata lumea vor ajunge la regata de la Constanta.

Vor participa si patru nave-scoala rusesti trimise in aceasta competitie chiar de catre presedintele Vladimir Putin, un iubitor al acestui sport. Hotarati sa iasa castigatori, romanii au inceput antrenamentul: un velier civil, a plecat astazi spre Marea Mediterana, unde va participa, la o regata asemanatoare.

"Adornate" este primul velier civil care participa la o intrecere  la care s-au inscris 35 de nave din toata lumea. Doua saptamani va dura drumul pana la Barcelona, portul de unde se da startul intrecerii. Cu o lungime de 45 de metri si un echipaj de 12 oameni, velierul va putea fi admirat si la Toulon in Franta, dar si la Spezia in Italia.

"Toate regatele sunt dificile pentru ca exista mereu un necunoscut: nu stii cum va fi vremea pe durata concursului si nu stii cum reactiona oamenii din echipaj. Pentru Romania este un foarte mare pas inainte in aceasta lumea buna a iahturilor de regata, iahturilor istorice", spune Doru Todoran, comandant "Adornate".

Velierul "Adornate" isi doreste sa fie ambasadorul competitiei care se va desfasura la anul in Marea Neagra.

Varna, Soci, Novorossiysk si Constanta sunt cele patru porturi de pe traseul regatei. Din partea Romaniei va participa si bricul Mircea, care anul viitor va implini 75 de ani de cand slujeste invatamantul romanesc. La competitie pot participa doar velierele mai mari de 9 metri. Deja si-au anuntat prezenta ambarcatiuni din Pakistan, Ucraina sau Federatia Rusa.

Vladimir Putin s-a ocupat personal ca cele 4 nave scoala din Federatia Rusa sa fie prezente pentru prima data in istoria lor in Marea Neagra, explica organizatorii.

Regata din Marea Neagra se va desfasura in perioada 30 aprilie - 27 mai 2014, iar in ultimele trei zile vor stationa in portul Constanta unde vor putea fi vizitate de turisti.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 11°C
Constanta
Aer 11°C
Eforie
Aer 13°C
Costinesti
Aer 11°C
Neptun
Aer 11°C
Modifică setările cookies