Spectacol de weekend pe litoral. Turistii vor putea admira cele mai frumoase nave din lume

Data publicarii: Marti 20 Mai 2014, 19:00

Daca aveti timp, dati o fuga pe litoral in acest sfarsit de saptamana, unde va asteapta o vreme de vara autentica, preturi mici si un spectacol impresionant al celor mai frumoase nave de pe glob.

In Portul Constanta vor sosi vasele cu panze care participa la Regata Marii Negre, eveniment care pentru prima data are loc si in apele teritoriale romanesti. Ambarcatiunile au taiat zilele acestea valurile Rusiei si Bulgariei, iar acum sunt pregatite sa ne impresioneze si pe noi.

La Novorossysk, echipajele au fost intampinate de sute de oameni, dornici sa vada plutind pe mare cele mai frumoase nave cu panze din intreaga lume.

Startul regatei s-a dat la Varna, pe 3 mai, iar 6 zile mai tarziu ambarcatiunile ajungeau in portul rusesc de la Marea Neagra. Printre ele, bricul Mircea si velierul civil Adornate.

In cele trei zile cat au stat in Rusia, navele au fost vizitate de peste trei sute de mii de oameni.

Ambarcatiunile au plecat apoi la Soci, unde, printre admiratori, s-a aflat si presedintele rus Vladimir Putin, care a facut o vizita la bordul navei scoala Mir si a participat la festivitatea de premiere. Pe podium au urcat si romanii care participa la regata.

La Soci, mii de oameni au privit - fiecare de unde a putut - startul cursei spre Constanta. Navele urmeaza sa ajunga in portul romanesc vineri si sambata.

In fata terminalului de pasageri se vor afla cele doua vedete ale regatei: cu o lungime de 117 de metri, Sedov, cea mai mare nava cu panze din lume este folosita de Rusia drept nava scoala. Alaturi se va afla si Bricul Mircea, care anul acesta implineste 75 de ani de cand a intrat in serviciul marinei.

In afara de nava Mir, la Constanta va mai ajunge si alta ambarcatiune scoala a marinei rusesti: Nadezdha, ambele vase avand peste 100 de metri lungime.

Tot in clasa lor, vor mai fi ambarcatiuni de dimensiuni impresionante din Malta si Bulgaria.

Navele vor putea fi vizitate de turisti incepand de sambata, in weekend fiind asteptat sa soseasca la malul marii si presedintele Traian Basescu.

"Va fi un kilometru de nave, vor fi si concerte, intrarea este gratuita", a spus organizatorul Alin Vintila.

Daca aveti posibilitatea, prelungiti-va weekendul cu inca doua zile, pentru ca marti, pe 27 mai, va avea loc parada navelor participante la regata. Va fi un adevarat spectacol pe care il puteti urmari si de pe plaja, pentru ca ambarcatiunile vor defila si in dreptul statiunii din Mamaia.

Cei care vor sa vina la mare in acest weekend se pot bucura si de tarife reduse: o noapte de cazare intr-o camera dubla costa, in Mamaia, intre 100 si 350 de lei.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 13°C
Constanta
Aer 13°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 12°C
Neptun
Aer 12°C
Modifică setările cookies