Mamaia, atât de aglomerată încât oamenii nu mai au loc pe nisip. Cât a ajuns să coste o masă

Data publicarii: Sambata 17 August 2019, 18:02

Dacă de Sfânta Maria erau aproximativ 150.000, acum, numărul turiștilor de la mare aproape s-a dublat. De departe, stațiunea Mamaia este cea mai aglomerată. Oamenii nu mai au unde să se așeze pe nisip. 

Deși reprezentanții restaurantelor și teraselor abia fac față comenzilor, spun că încasările vor fi mai mici ca anul trecut. Clienții sunt mai strânși la pungă, însă și prețurile au urcat până la cer. 

Mamaia la orele prânzului. Oamenii stau lipiți unul de altul până în buza mării. Deși soarele arzător ar fi trebuit să îi alunge la umbră, turiștii nu se dau duși, de teamă că își vor pierde locul.  

Turistă: ”O doamnă drăguță ne-a făcut loc și am găsit, dar a durat ceva.”

Reporter: Dacă ați lua bagajele și ați pleca de aici credeți că ați mai găsi liber?

Turistă: ”Nu, sub nicio formă sub nicio formă, căci toată lumea caută cât mai aproape de apă și este foarte aglomerat.”

Cei care vor totuși să plece trebuie să dea dovadă de foarte multă atenție, pentru că trebuie să se strecoare printre miile de trupuri întinse la soare. 

 Deși generoși când vine vorba să împartă soarele cu atâția necunoscuți, turiștii sunt mai rezervați cu bugetul ca altădată.  

 Tiberiu Tuhasu, administrator terasă: ”O masă de 4-5 persoane acum 4-5 ani, și nu am mărit prețurile, o masă era 350-400 de lei, venea cam de persoană 70-80 vorbesc de o masă la restaurant cu un vin felul unu, felul doi cu desert. Ei, acum o masă e în medie de 150 de lei.”

Potrivit autorităților, acesta este cel mai aglomerat weekend din sezon. Dar la finalul lunii sunt așteptați și mai mulți turiști pe litoral.  

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 11°C
Constanta
Aer 11°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 11°C
Neptun
Aer 12°C
Modifică setările cookies