Steagul roşu, arborat în sudul litoralului. Turiştii ignoră pericolul, iar câțiva și-au găsit sfârșitul în Marea Neagră

Data publicarii: Miercuri 14 August 2019, 13:44

Steagul roşu, care interzice categoric scăldatul, este arborat în sudul litoralului, însă turiştii ignora pericolul şi se avântă în apă.  La Olimp, un tânăr de 24 de ani este de negăsit încă de marti seara, iar acum autorităţile sunt în căutarea unui alt turist dispărut în zona plajei de la Tuzla.

Miercuri dimineaţă, salvamarii din Vama Veche au reuşit să salveze din valuri, în ultimul moment, o altă persoană aflată în pericol. 

Deşi nu ştia să înoate, un tânăr de 24 de ani din Târgu Jiu a ignorat steagul roşu ridicat de salvamari pe plajă din Olimp şi a intrat în apă. Un bărbat l-a văzut că se zbate în valuri, dar a nu a reuşit să ajungă până la el. 

Grav este că prea puţini îşi dau seama cât de important este să respecte semnificaţia steagului arborat pe plajă. 

Şi în Eforie imaginile filmate de un martor suprind momentul în care salvamarii se străduiesc să aducă la mal turiştii luaţi de curenţi. Mulţi se simt încrezători dacă au un colac sau o saltea gonflabilă, dar acestea sunt extrem de riscante atunci când marea este furioasă.  În timp ce salvatorul aducea un bărbat la mal, alt turist se îndrepta nepăsător spre larg. 

Câteva minute mai târziu, tot la Eforie, un tată şi fiica acestuia sunt luaţi de valuri cu tot cu colacul pe care pluteau. Salvamarul ajunge la ei cu un skyjet, prinde fetiţă cu greu şi o urcă în ambarcaţiune. 

În nebunia generală, nemulţumit că e oprit să se avânte în larg, un bărbat a lovit un salvamar. Poliţiştii chemaţi în ajutor îl cercetează.

 Şapte persoane s-au înecat pe litoral de la începutul sezonului estival. 

În dreptul plajei de la Tuzla, salvatorii cauta un bărbat dispărut în largul  mării. Se pare că acesta a intrat în apă cu un prieten, dar din cauza curenţilor nu a mai reuşit să ajungă la mal. 

În acelaşi timp, autorităţile continuă operaţiunea de căutare în zona staţiunii Olimp. Aici a dispărut un tânăr de 24 de ani, dar trupul sau nu a fost încă găsit. 

Pe de altă parte, salvamarii din Vama Veche au reuşit să salveze în ultimul moment un bărbat luat de curenţi. Turistul a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la spitalul din Mangalia. 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 22°C
Constanta
Aer 22°C
Eforie
Aer 20°C
Costinesti
Aer 23°C
Neptun
Aer 23°C
Modifică setările cookies