Steagul roșu arborat pe litoral. O persoană e dispărută, alta a fost salvată de la înec

Data publicarii: Joi 02 August 2018, 13:21

Peste 150.000 de români sunt în aceste zile pe litoralul românesc. Din păcate, joi în staţiunile din sud, salvamarii au arborat steagul roşu, care interzice scăldatul. 

Patru persoane care au ignorat restricţiile au avut nevoie de ajutor. Joi seară o persoană a fost dată dispărută la Eforie Nord iar scafandrii nu pot interveni din cauza curenţilor puternici şi a valurilor prea mari.

În sudul litoralului, de la Eforie până la Vama Veche, a fost interzis scăldatul. Din cauza curenţilor puternici, riscul de înec a fost major iar salvamarii au arborat steagul roşu. La Neptun, un bărbat de 41 de ani a fost scos în ultimul moment din valurile turbate. 

Bogdan Buciumeață, salvamar: "O secundă face diferenţa între viaţă şi moarte. Este foarte periculos avem steagul roşu ceea ce înseamnă că nu ai voie în apă."

Chiar şi aşa, mulţi au riscat spre groaza celor care au rămas pe plajă.

Turist: "E periculos, sunt valuri, vântul bate puternic te poate lua curentul. I-aş sfătui să nu intre în apă mai ales dacă nu ştiu să înoate! Am venit totuşi în concediu…"

Turist: "Dacă nu ştii să înoţi te-ai dus!"

Turist: "Sunt valuri şi te iau. Adineauri a luat un copil. L-a aruncat până aici la mal cu colac cu tot! Noi intrăm numai un pic aici la mal."

Marea ascunde pericole şi în nord. Pe plajele din Mamaia şi Constanța, a fost arborat steagul galben, semn că înotul nu este recomandat. Deja în zonă, trei turişti au fost salvaţi la limită.

Potrivit agenţiilor de turism, peste 150.000 de turişti sunt acum la mare. Cei mai mulţi sunt cazaţi la Eforie şi Costineşti.

O mare de oameni a luat cu asalt plaja de la Costineşti. Nu e de mirare că la ora prânzului abia de te mai poţi plimba printre şezlonguri sau cearşafuri.

Locuri libere se găsesc cu greu şi la hotel. Cele din Eforie - de pildă - joi erau toate rezervate. Cum în weekend se anunţă 28 de grade Celsius în aer şi 24 în apă, litoralul va fi şi mai aglomerat.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 14°C
Constanta
Aer 14°C
Eforie
Aer 12°C
Costinesti
Aer 15°C
Neptun
Aer 15°C
Modifică setările cookies