Teatrul de Vară din Costineşti şi-a redeschis porţile: “Mai trebuie și astfel de spații, nu doar cluburi”

Data publicarii: Joi 26 Iulie 2018, 19:11

În Costineşti, staţiunea plină de tineri care se distrează în cluburi sau la terase cu lăutari s-a redeschis, miercuri, vestitul Teatru de Vară.

Pe vremuri, trupe precum Iris, Holograf sau Phoenix adunau mii de oameni în public. Miercuri seară au fost mai puţini la spectacol. Pe tot litoralul, mai este deschis teatrul în aer liber din Jupiter. Toate celelalte sunt închise.

Ruby şi trupa românească Mad Monkeys au marcat redeschiderea Teatrului de Vară din Costineşti. Membrii formaţiei cântă coveruri după melodii autohtone sau străine.

Tânăr: "Nu mă aşteptam, sunt foarte surprins de acest eveniment şi chiar apreciez foarte mult iniţiativa de a renova acest teatru de vară. Este un nou loc de entertainment şi speram să apară cât mai multe locuri în care să ne distrăm."

Turistă: "E o iniţiativă foarte bună. Mai trebuie şi astfel de spaţii, nu numai cluburi."

Pe vremuri, pe scena teatrului urcau actori, comedianţi şi cântăreţi celebri. Holograf, Iris sau Phoenix făceau mari spectacole aici.

Reporter: "Cum era atunci?”

Turist: “Era full, era totul plăcut şi sper să fie şi de acum încolo la fel."

Reporter: "Se aseamănă atmosfera de atunci cu cea de acum?”

Turistă: “Da, seamănă, aşteptam trupele de divertisment."

Cătălin Neamţu, actor: "Aici am avut spectacol în 2014, îmi amintesc că erau oameni şi pe scări şi agăţaţi de stâlpi, teatrele de vară de pe litoral sunt, vorba ceea, artişti de renume ai României, comedianţi, actori, cântăreţi."

În 2014, locul şi-a închis porţile şi între timp a devenit o ruină. 

Cei de la Biroul de Turism pentru Tineret din Costineşti, o companie a Ministerului Tineretului şi Sportului, s-au ocupat de renovare.

Gabriel Diceanu, directorul Biroului de Turism pentru Tineret: "Totul era căzut, dărâmat, clădirea era plină de igrasie, am scos din teatru 20 de camioane de gunoi. investiţia a fost de aproximativ 100.000 de euro, totalitatea lucrărilor... sunt la 80 la sută dintre ele."

Aproape în fiecare staţiune de pe litoral exista câte un teatru de vară, însă doar cel din Jupiter mai este deschis.

Teatrul de Vară din Mamaia este închis de ani buni şi s-a transformat într-o ruină. Scaunele sunt rupte, cade tencuiala de pe pereţi şi starea generală a teatrului este una deplorabilă. Autorităţile susţin că sunt în perioada licitaţiilor pentru lucrările de reparaţie, dar în acest sezon, cu siguranţă nu se va redeschide. 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 8°C
Constanta
Aer 8°C
Eforie
Aer 9°C
Costinesti
Aer 8°C
Neptun
Aer 8°C
Modifică setările cookies