Ultimii turiști au plecat din Vama Veche alungați de ploaie: ”Ce se întâmplă în Vamă, rămâne în Vamă. Aşa e frumos”

Data publicarii: Joi 02 Mai 2019, 20:03

O ploaie rece a pus joi pe fugă ultimii romantici rămaşi pe litoral, la Vama Veche. Cei care au dormit în cort s-au trezit înfriguraţi, aşa că şi-au făcut în grabă bagajele şi au lăsat în urmă marea încă de gheaţă, dar şi noile prietenii legate la un foc de tabără. 

"O viaţă avem" - şi-au scris pe tricouri câțiva tineri liberi să se distreze pe plajă cât a fost noaptea de lungă. 

La miezul nopţii, Vama Veche dădea pe afară. S-au aglomerat toate: plajă, aleile şi chiar pe şoseaua. La restaurante şi baruri s-au format cozi atât de mari încât unii au uitat de ce stau la rând. "Cred că stăteam ca să cumpăr nişte shoturi, dar acum cred că stau doar aşa că să stau la coadă" - spune un tânăr.

La un beach bar clienţii au dansat pe muzica DJ-ului Mister Goju, adus de organizatorii Neversea.  

 În zori, soarele a răsărit după mormane de gunoaie. "M-am trezit, era plin de sticle, m-am împiedicat de ele, m-am apucat să le strâng, e oribil", spune o tânără.

Au dat o mână de ajutor şi alţii, iar la final sute de saci aşteptau să fie luaţi cândva din staţiune.

Ploaia şi vântul le-au dat peste cap planurile turiştilor care au ales să se cazeze în zone de campare, fiind nevoiţi să plece uşor spre case. Doar niște turişti cu un cort care se montează la înălţime, pe maşină, au dormit nestingheriţi. 

Hana în schimb pleacă mulţumită. Deşi a avut doar bani de drum, s-a distrat de minune. ”Nuu, nimic nu e de spus, ce se întâmplă în Vamă, rămâne în Vamă. Aşa e frumos”, spune ea.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 12°C
Constanta
Aer 12°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 12°C
Neptun
Aer 12°C
Modifică setările cookies