"Unii si-au facut vile, eu mi-am facut barca". Cum arata iahtul “Doamna Ana” pe care un bucurestean l-a construit in 3 decenii

Data publicarii: Miercuri 04 Iunie 2014, 21:16

Pana unde poate merge un om, ca sa-si indeplineasca visul? Pana la capatul lumii si dincolo de el, pare sa fie deviza unui bucurestean, care si-a dedicat ultimii 30 de ani din viata unui iaht.

Editor si traducator de meserie, Alfred Neagu a investit tot ce a castigat intr-o ambarcatiune, care acum poate rivaliza cu succes cu suratele ei din St. Tropez.

"Doamna Ana" a fost lansata la apa, iar o echipa a Stirilor Pro TV a urcat la bord.

La  74 de ani, Alfred Neagu ne da o lectie despre pasiune si daruire. 3 decenii a asteptat ca sa isi vada visul cu ochii: sa iasa pe mare cu barca pe care o alinta "iubita lui".

"Azi-noapte a fost prima noapte in care am dormit cu iubita mea, am dormit pe jos aici, nu am saltele, nu prea am putut sa dorm, mai ieseam afara, mai stateam de vorba cu ea...", spune Alfred, proprietarul iahtului.

Dupa ce a indraznit sa isi imagineze ca intr-o zi se va relaxa pe propriul iaht, in 1987 s-a apucat de lucru acasa, la Bucuresti.

Alfred Neagu, proprietarul iahtului: "A venit revolutia, mi-am facut o editura care a mers foarte bine cativa ani de zile si daca tot am avut niste bani, ce sa fac cu ei? Unii si-au facut vile, eu mi-am facut barca. Cu banii pe care i-am castigat cu majoritatea am cumparat materiale, fibra de sticla, rasini. Corpul barcii chior, fara mobilier, fara balustrade, l-am facut eu singur in vreo 2-3 ani de zile. Eu l-am imbracat in fibra de sticla, de unul singur, intr-o vara intreaga."
 
Catargul a fost cumparat de la o americanca stabilita in Salonic pentru 10 mii de euro, motorul puternic este nou, insa nu a fost pornit de 10 ani. Alfred spera inclusiv sa poata rambursa imprumutul luat de la banca dupa ce isi va vinde apartamentul din Bucuresti. Aceasta pasiunea nebuna i-a adus insa si divortul.

"E un amestec de bucurie, de oboseala, e ca dupa o indelunga betie. Eu cu barca asta bem de vreo 30 de ani. Am vrut sa renunt de mai multe ori, dar ar fi insemnat sa tradez ideea initiala si anume aceea de a avea o barca pentru mine si prietenii mei", spune barbatul.

Iahtul este din stejar invelit in fibra de sticla. Puntea este din lemn de tec, dar mahonul este "vedeta". Interiorul este si el impresionant prin dimensiuni si detalii.

Ambarcatiunea are trei cabine duble, un grup sanitar si un living care poate gazdui o petrecere.
 
"O barca superba, echilibrata, foarte bine sta pe apa, abia astept sa o vad cu velele sus. Mi s-a parut un lucru supraomenesc, il admir foarte mult pentru tenacitatea cu care s-a luptat pentru proiectul asta", spune prietenul lui Alfred.

Dupa 30 de ani de asteptare, doamna Ana a iesit la plimbare pe Marea Neagra. Viseaza insa la tari indepartate, iar dorinta lui Alfred Neagu este aceea de a ajunge in Caraibe.
 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 15°C
Constanta
Aer 15°C
Eforie
Aer 15°C
Costinesti
Aer 14°C
Neptun
Aer 14°C
Modifică setările cookies