Vama Veche, locul în care tinerii vin să experimenteze ce au auzit de la părinți

Data publicarii: Sambata 28 Aprilie 2018, 18:28

Pe plaja din Vama Veche tinerii dansează deja de câteva ore. Este doar începutul unor nopţi de neuitat. Aici am întâlnit tineri care vor să experimenteze ce tot au auzit de la prieteni şi chiar de la parinți, un loc în care toată lumea este fericită. 

Tinerii ajunşi în vamă la primele ore ale dimineţii s-au oprit direct pe plajă. Aici deja se odihneau petrecăreții de vineri noapte.

"Mare, soare, muzică bună şi eventual nişte beri”, spune un tânăr.

Încet-încet, au apărut să se ridice şi corturile. 

Alexandru şi Florina din Galaţi vin în Vamă dinainte de a deveni părinţi. Acum au venit ca să le arate copiilor poezia acestui loc, atât de important sentimental.

În Vamă a fost o veritabilă zi de vară, cu soare strălucitor, iar tinerii s-au bucurat de o zi tihnită, pe plajă, pentru ca în câteva ore să înceapă dânsul, până spre dimineaţă.

"Foarte ok, toată lumea a venit să socializeze şi să se simtă bine", spune un tânăr.

În Vama Veche sunt mai multe generaţii. Părinţi şi copii, cultivând o anume nostalgie pentru senzaţiile din vama de altădată, tinerii care au înfruntat deja primele încercări din viaţa de adult,  ori  liceenii şi studenţii care abia le descoperă.

Andrei are 35 de ani şi povesteşte că vine în vamă de la 17 ani. O dată cu el a crescut şi bugetul, mai ales că şi vama nu mai este doar staţiunea pentru cei care vin cu rucsacul în spate.

"Mie mi se pare că locul evoluează şi oamenii evoluează. E foarte ok. Sunt oameni care lucrează în corporaţii, oameni creativi, nu le pasă de etichetă, le pasă de distracţie, de moment", spune Andrei.

Urmează o noapte cu mult dans şi descătuşare de energii în Vama Veche, dar şi cu poveşti care să mângâie apoi sufletele celor veniţi aici, aşa cum valurile îmbrăţişează ţărmul.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 21°C
Constanta
Aer 21°C
Eforie
Aer 20°C
Costinesti
Aer 20°C
Neptun
Aer 19°C
Modifică setările cookies