Vara profitabila pentru cei care au lucrat pe litoral. Cat au castigat un ospatar sau un barman

Data publicarii: Sambata 16 August 2014, 18:06

Se joaca ultimele carti din acest sezon, asa ca majoritatea celor care lucreaza sau au afaceri pe litoral incep sa isi faca socotelile. A fost o vara profitabila cu cel putin 20% mai multi turisti ca in 2013. E adevarat ca fara voia lor i-au ajutat si bulgarii, loviti anul acesta de un val de inundatii.

Mihai este din Oradea. A venit la mare inca din luna mai si s-a angajat ca barman la unul dintre cele mai prestigioase cluburi. Acum la finalul sezonului se declara multumit.

Mihai: "In perioada asta a verii se lasa foarte multi bani, toata lumea lasa bani, vine sa se distreze, sa consume. Se consuma foarte multe sampanii, coktailuri, grandomanii, fite. Se poate ajunge de la 2-3 milioane pana la sume imense, cum ar fi 45 de milioane."

Nu va ganditi ca doar in cluburi ploua cu bani. La fel de incantati de castiguri sunt si unii dintre ospatari.

Ospatar: "Tips-urile, in media 120-130 pe zi, iulie-agust."

De cealalta parte, patronii inca mai asteapta pana sa traga linie. Mai sunt doua saptamani din august, luna in care si-au pus mari sperante.

Mihai Ovidiu Oprea, administrator: "Speram sa recuperam ceea ce nu am castigat in iunie si iulie. Daca suntem pe plus? Nu am iesit inca la linie, augustul mai are inca doua weekendul si speram sa ajungem la plus."

Balanta ar trebui sa incline insa catre castig, daca ne gandim ca numai statiunea Mamaia in weekend-urile mai putin aglomerate au fost in medie 180 de mii de turisti.  Iar in acest sfarsit de saptamana s-au inregistrat oficial 250 de mii.
 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 14°C
Constanta
Aer 14°C
Eforie
Aer 15°C
Costinesti
Aer 14°C
Neptun
Aer 14°C
Modifică setările cookies