”Litoralul pentru toți” nu mai e pentru toți în acest an. De ce nu mai scad prețurile

Data publicarii: Luni 19 August 2019, 19:29

Dacă mai aveţi zile de concediu şi plănuiţi o vacanţă la mare la finalul lunii august, aflaţi că anul acesta nu o să beneficiaţi de reduceri la cazare ca-n trecut.

Pentru că anul şcolar începe cu o săptămână mai devreme, vremea este bună iar cererea mare, hotelierii încearcă să profite cât mai pot.

Peste 100.000 de turişti sunt în această perioadă la mare, simţitor mai mulţi față de 2018. Plajele sunt arhipline, chiar dacă nu mai este sfârşit de săptămână.

Răzvan Dobre, manager hotel: „Noi nu am redus tarifele la cazare, dar oferim nişte facilităţi pentru timpul săptămânii, pachete de cazare mai bune pentru cei care stau în timpul săptămânii 4 şi 5 nopţi, încă menţinem tarifele mari în weekend şi avem hotelul plin."

Deşi neoficial vârful de sezon a trecut, anul acesta, perioada de concedii este mult mai scurtă. Aşadar, primele reduceri se lasă aşteptate.

Sebastian Puznava, manager hotel 4 stele: „La sfârşitul lui august scad tarifele, iar de la 1 septembrie „Litoralul pentru toţi", vremea se schimbă. E din ce în ce mai bună în septembrie.”

Laurenţiu, manager terasă: „În fiecare an s-au scăzut preţurile după Sfântă Mărie. Anul acesta mai ţinem încă o săptămână, să mai rotunjim şi noi bugetul. Din păcate, se începe şcoala pe data de 9. Se auzea că începe din 16 şi de aceea nu scădem din preţuri."

Răzvan, administrator plajă: „Este o chestie psihologică. După ce a trecut Sfânta Maria, tot vor oferte şi le oferim. De exemplu, preţul este 30 de lei şi scădem la 25, de săptămâna viitoare o să scădem cu 40-50%. Ne gândim, să vedem cum o să meargă treaba."

Nici în restaurante sau beach-baruri nu veţi găsi schimbări.

Iulian Tache, administrator plajă:Nu, nu scad preţurile...Cel puţin noi nu scădem preţurile, vremea este foarte, foarte frumoasă şi ne aşteptăm ca lumea să vină. Școala începe mai devreme, deci oamenii îşi condensează acum vacanţele şi aşteptăm în continuare turişti. Nu considerăm că ar trebui să scădem preţurile! Nu vedem sfârşitul sezonului, deja!"

Turist: „Dacă vorbim de o vacanţă de o săptămână aici, la Mamaia, cred că plus - minus o mie de euro, cam aşa consum eu..."

Reporter: „Vă aşteptaţi să fie preţurile mai mici?”
Turist: „Da! Puţin mai mici. Buget mediu, aşa, ca pentru o familie mică."

În această perioadă, o cameră la un hotel de două stele se închiriază în medie cu 200 de lei pe noapte, la trei stele o să daţi cel puţin 80 de euro, iar de la patru stele în sus, peste 100 de euro.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 17°C
Constanta
Aer 17°C
Eforie
Aer 15°C
Costinesti
Aer 18°C
Neptun
Aer 18°C
Modifică setările cookies