O noua statiune de pe litoral renaste si concureaza cu Mamaia. “Plaja incepe sa arate ca in Egipt”

Data publicarii: Vineri 03 Iulie 2015, 18:10

Vechea statiune Venus de pe litoralul nostru renaste incet, dar sigur, cu ajutorul hotelurilor de 4 si 5 stele recent deschise. Proprietarii au investit milioane de euro in fostele unitati de cazare comuniste si vor sa ii atraga pe turistii care merg acum in Mamaia. Le-au pregatit tot confortul, departe de restul zonei care are nevoie de investitii majore.

In urma cu 3 luni acest hotel din statiunea Venus, situat chiar pe malul marii, era un santier imens. Muncitorii spargeau peretii, recompartimentau camerele si turnau fundatia piscinelor.  Astazi e plin de turisti fericiti ca au ajuns la mare.

Turista: "Acum un an am fost in vizita aici si am ramas surprinsa sa vad ca s-au deschis noi hoteluri. Camerele sunt luxoase, sunt spatioase, avem dusul excelent, patul mare, foarte comod."

Proprietarii recunosc ca au investit cu emotii, dar i-a incurajat faptul ca in zona, in ultimii doi ani, au mai aparut alte trei hoteluri de 5 stele, care au camerele ocupate toata vara. Se gandesc ca exemplu lor ar putea fi urmat si de alti investitori, iar in curand, statiunea Venus ar putea fi clasificata ca una de lux, la fel ca Mamaia.

Madalina Carp, managerul unui hotel de 5 stele din Venus: "Ne-am hotarat si am riscat totodata sa investim pentru a crea o a doua Mamaia. Sa fim competitivi si celelate hoteluri sa ajunga la standardul nostru pentru a crea statiunii un nume foarte bun."
 
Cand pasesc pe faleza, turistii sunt fascinati de zona hotelurilor de 5 stele. Peste drum insa peisajul este inca dezolant. Cladirile sunt parasite, iar iarba neingrijita.

Turista: "Hotelurile sunt minunate, 4 si 5 stele, pacat ca in partea din fata sau vizavi de noi nu este acelasi lucru, nu putem vedea la fel"
 
Turistii care ajung aici nu pleaca insa dezamagiti. In interiorul unitatilor de cazare au parte de tot confortul.

Aproape 3 milioane de euro s-au investit in acest hotel refacut din temelii. Proprietarii s-au axat foarte mult pe terase si piscine in interiorul complexului, tocmai pentru a-i tine pe turisti aici. Plajele sunt curate, iar turistii pot sta la soare pe pontoanele construite in aproprierea digurilor.

Turist: "Plaja incepe sa arate ca in Egipt. Sunt la standardele de afara, nu vad ceva mai mult afara decat aici."
 
Hotelierii spun insa ca fara investitii majore nu au cum sa ii aduca in sudul litoralului pe turistii care prefera in prezent sa isi petreaca vacantele la Mamaia. 

Gabriel Cazan: "Va mai dura pana ce si zona exterioara, administrativa, sa spun asa, va ajunge la nivelul asteptarilor turistilor."

23 de hoteluri sunt in total in acest moment in statiunea Venus. 7 sunt clasificate la 4 si 5 stele. Preturile pentru o noapte de cazare variaza intre 400 si o mie de lei pe noapte.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 11°C
Constanta
Aer 11°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 11°C
Neptun
Aer 12°C
Modifică setările cookies