“Romania e o destinatie ieftina.” Cati bani cheltuie acest turist din Israel intr-o singura zi in Mamaia

Data publicarii: Joi 30 Iulie 2015, 18:45

De la an la an, turistii straini redescopera statiunile de pe litoralul romanesc. Vorbim despre nemti, belgieni, olandezi, francezi si chiar israelieni care isi fac vacantele la Mamaia, Eforie sau Vama Veche si cheltuie cateva mii de euro pe un sejur de cel putin doua saptamani.

Cele mai mari site-uri de rezervari din lume aduc in fiecare vara mii de oameni care apoi fac recenzia hotelurilor. Excelent, bine, foarte bine sau rau sunt calificativele pe care strainii ni le dau online! Iar cei care vor sa ne viziteze pentru prima data pun mare pret pe parerile celor de dinaintea lor.

Turisti israelieni: "We love Romania…hello Mamaia! We love Mamaia, thank youuuuu, yeeeeeee.''
 
Fie ca alege sudul sau nordul litoralului, turistul strain prefera hotelurile de 4 sau 5 stele. Joshua a venit la mare cu familia. Este din Israel, are 45 de ani si e inginer constructor.


 
Joshua, turist din Israel: “In fiecare an mergem intr-o tara din Europa, anul acesta am ales Romania. Hotelul e bun, vremea, totul este perfect. Mamaia e perfecta.”
Reporter: Este scumpa?
Joshua: “Nu, in Romania nu e scump!
Reporter: Cat cheltuiti?
Joshua: “20.000-25.000 de lei si alti bani pe distractie..."

 
Shaul are 49 de ani, este politist si locuieste in Haifa, tot in Israel. A venit in vacanta la un resort de 5 stele din Mamaia. Vorbeste un pic romaneste pentru ca, spun el, in tinerete a avut o iubita de aici! Si el considera ca litoralul romanesc este o destinatie relativ ieftina, raportat la salariul pe care il are in tara sa: cateva mii de euro pe luna.

Shaul turist din Israel: "E o destinatie ieftina si primesti tot ce vrei la bani putini. Am facut turul Constantei, am fost in excursie in Bucuresti.
Reporter: Cati bani cheltuiti? 
Shaul: Cam o mie de euro pe zi..."


Bani care, in Israel, in statiunile exclusiviste nu ajung nici pentru doua zile.

Gerald este irlandez si lucreaza de mai bine de 20 de ani ca pilot militar. Prietenii i-au recomandat litoralul romanesc si asa a ajuns la Eforie! Calificativul dat de el unitatii de cazare a fost..."excelent". Multi straini vin si pentru bazele de tratament.

Gerald, turist din Irlanda: "Am gasit hotelul pe site-urile de specialitate, am cautat mai multe hoteluri, dar l-am ales pe acesta pentru locatie si pentru facilitati. Are toate facilitatile, are piscine, sala de sport, SPA."

David, din Marea Britanie, s-a cazat in sudul litoralului. Cauta aici terasele cu mancare ieftina si preturi mici.

David, turist din Marea Britanie: "Mancarea este foarte buna, gustoasa, hranitoare si nu este scumpa. Cu 5 euro mananc foarte bine, plus o bere la o autoservire. In Franta nu poti nici macar sa iti iei o bere cu 5 euro."

Anul acesta, pana acum, pe litoralul romanesc au ajuns peste 10.000 de turisti. Nu toti au plecat insa multumiti: ambuteiajele, gunoaiele de pe plaja, mizeria din camere si, uneori, mancarea proasta, apar in postarile lor pe site-urile de socializare sau pe cele de rezervari online.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 9°C
Constanta
Aer 9°C
Eforie
Aer 11°C
Costinesti
Aer 9°C
Neptun
Aer 9°C
Modifică setările cookies