Statiunea de pe litoral pe care romanii nu ar schimba-o cu nicio alta destinatie. Motivul pentru care turistii vin aici an de an

Data publicarii: Sambata 01 August 2015, 08:20

Gazdele de la mare au devenit prieteni pentru multi turisti, care aleg sa revina in vacanta in acelasi loc, an de an.

Nu le place schimbarea iar locurile deja familiare sunt destinatia perfecta cand vine vorba de concediu. Proprietarii de pensiuni au inteles rapid ca oaspetii trebuie sa se simta ca la ei acasa si ii trateaza ca pe niste rude dragi.

O adevarata comunitate s-a format de-a lungul anilor in 2 Mai. Un loc plin de amintiri pentru mii de turisti care revin vara de vara. La ora cinei, in curtea acestei pensiuni, turistii si gazdele iau masa ca o adevarata familie.

Domnul Dorin din Craiova povesteste ca a ajuns prima oara aici in urma cu 6 ani, din intamplare. A fost intampinat cu bratele deschise si mancare ca la mama acasa, iar de atunci revine in fiecare an.

Dorin Dumitru: "Pentru noi este mama Geta. Ce vrem sa mancam ne face, de multe ori ca la mama acasa ii spunem ce vrem. Cand spui ca la mama acasa nu se intampla la hotel.”

Pe aceste doamne din Bucuresti le-am gasit in curtea unei alte localnice, care nu mai este demult doar o gazda primitoare. Se cunosc de 30 de ani, de cand turistele erau studente.

Corina Alexandrescu, turista: "Este foarte confortabil, este ca si cum ai veni la tine acasa. Cu gazdele tragem chefuri din prima seara cand venim si pana la plecare. Este ca si cum venim la rude, de fapt."

In statiunea 2 mai  s-a format o adevarata comunitate unde toata lumea cunoaste pe toata lumea sunt turisti care vin de cateva decenii s-au imprietenit si cu gazdele si cu alti oaspeti pe care i-au intalnit aici asa ca vin la mare ca si cand ar avea propria casa de vacanta.

Turist: “Ne intalnim cu aceleasi persoane cu care ne am intalnit si anul trecut, deja ne cunoastem, socializam si ne simtim ca acasa. Gazdele sunt ca si prietenii nostri.”

Preturile la cazare in 2 mai nu depasesc 100 de lei pe noapte in aceasta perioada, insa daca nu va faceti rezervari din timp, greu mai gasiti o camera libera.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 13°C
Constanta
Aer 13°C
Eforie
Aer 13°C
Costinesti
Aer 13°C
Neptun
Aer 13°C
Modifică setările cookies